懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

由24週左右醫生話我阿B偏細(頭&肚圍)果陣我正常飲食加零食再加每朝一蛋一奶、一星期兩包滴雞精,然後我試加飯量至碗半,點知比醫生話我重得太多但阿B冇明顯增重,預出世六磅左右⋯⋯ 之後我會食下蕃薯代替半碗飯(本身食一碗)加連續兩星期連飲五日滴雞精,到37週左右就由細碼變中碼B到40+6出世有七磅幾,我總共重左8kg,生完第五日已經去返未有前個磅數

複式洋房

nana125 發表於 20-2-14 01:02
由24週左右醫生話我阿B偏細(頭&肚圍)果陣我正常飲食加零食再加每朝一蛋一奶、一星期兩包滴 ...

甘滴雞精工勞好大喔~~~我可能會飲多d,不過未必曰曰飲,吾知體質頂吾頂到

大宅

Kathyhkhkhk 發表於 20-2-14 14:32
甘滴雞精工勞好大喔~~~我可能會飲多d,不過未必曰曰飲,吾知體質頂吾頂到
...

係呀,有啲人唔受得會燥,我揾返我中醫把脈佢話我受得,叫我如果想長胎就一連飲五日,停兩日再一連飲五日,咁樣飲兩星期。同埋我覺得你都可以試下蕃薯代飯,蕃薯係長胎(唔係長落我度)佢又高纖維好過白飯高糖,我自己就買果啲熊本蕃薯仔,晚飯時蒸一隻食唔錯架我生完就繼續飲滴雞精,不過係補氣版

複式洋房

nana125 發表於 20-2-14 22:57
係呀,有啲人唔受得會燥,我揾返我中醫把脈佢話我受得,叫我如果想長胎就一連飲五日,停兩日再一連飲五日 ...

蕃薯都好建議,我食飯食都厭啦~不過吾食不餓,我會試下尼個方法,不過增量左先以免受吾到⋯

首頁

尾頁

跳至