網購天地

跳至

首頁

尾頁

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

唔明天貓超市呢個物流顯示?
第一張相顯示仲有兩個貨物未發貨已兩天多,跟住按了提醒發貨,轉頭就變咗第二幅圖
原先已經在倉的貨變咗未發貨,跟住又有運單Number!
搞到唔知係咪一包送貨,其他未送貨?好亂!
第一次用天貓超市,麻煩大家幫手解答!謝謝!

水晶宮

2024勳章

最近貓超有D唔正常,我前兩日落單,今日見仲未發貨,但幾分鐘前又接到快遞電話,話陣間就上門
你耐心等就得,據我多次貓超經驗,貓超可信度還是好高的,唔會少嘢,如果今次唔齊貨,下次都會補比你
如果過了好耐都唔齊貨,你可以問線上客服

男爵府

環保接龍勳章

我的單也是這樣分兩次,估計貨物不齊。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

貓超會分幾個包裏送出的, 有時一次送, 有時會分幾次送。

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

子爵府

我都係咁, 只是訂過一次,
都係跟唔到送貨情況, 但好快收齊貨,
仲要一次送齊

男爵府

我都是這樣,11/2落單!
寫1個已發出,部分未發,但無發貨no.

別墅

M&A Mom 發表於 20-2-12 13:39
唔明天貓超市呢個物流顯示?
第一張相顯示仲有兩個貨物未發貨已兩天多,跟住按了提醒發貨,轉頭就變咗第二 ...

一單通常分開幾箱 佢香港倉有嘅嘢就會先畀你 冇嘅就會喺大陸倉畀你 所以來貨就會有先後

大宅

回覆 MMCP 的帖子

收貨未?

男爵府

羅鈺文 發表於 20-2-15 16:55
回覆 MMCP 的帖子

收貨未?

未啊!

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

請開問天貓10kg內免運費,如貨12 kg重,收多少呢,我到比錢那兒都沒講運費,只出了普通配送收左6元,呢6元是多出2kg的運費嗎?另,是用順豐送到家樓下嗎?

珍珠宮

mimikitty28 發表於 20-2-15 20:08
請開問天貓10kg內免運費,如貨12 kg重,收多少呢,我到比錢那兒都沒講運費,只出了普通配送收左6元,呢6元 ...

係。
應該係其他快遞公司派送上門,除非你的住宅屬於偏遠地區或者無電梯。

伯爵府

平平常常 發表於 20-2-15 20:41
係。
應該係其他快遞公司派送上門,除非你的住宅屬於偏遠地區或者無電梯。
...

我都未試過係天貓超市買嘢,想試下。
請問係咪滿人仔¥249,不over 10kg,
就可以送上屋企?thx
(屋苑可進入停車30分鐘及有電梯的)

珍珠宮

kiuzoe 發表於 20-2-15 22:52
我都未試過係天貓超市買嘢,想試下。
請問係咪滿人仔¥249,不over 10kg,
就可以送上屋企?thx

係,總金額滿¥249就包10公斤免運費。
超過10公斤就每公斤加收3元運費。

子爵府

呢排真係好慢!我13號買今日都未收到

伯爵府

平平常常 發表於 20-2-15 22:55

thank you

男爵府

回覆樓主:

我12號買到今日都未出貨。。。

伯爵府

平平常常 發表於 20-2-15 22:55

唔好意思,想再問下,店鋪有減錄¥優惠,個總計就唔夠¥249, 但重量已經10kg,
滿'¥249係咪以黑字(合計)呢個價為準?
thx

珍珠宮

kiuzoe 發表於 20-2-18 00:48
唔好意思,想再問下,店鋪有減錄¥優惠,個總計就唔夠¥249, 但重量已經10kg,
滿'¥249係咪以黑字(合計) ...

其實你可以按「結算」進去就看到結果了,之後需要提交訂單才會產生訂單的。

現在實際付款金額不足¥249,不滿足免費送上門條件。如果不介意去自提點取貨的話,購滿¥199就包10公斤送到香港自提點。

伯爵府

平平常常 發表於 20-2-18 09:50
其實你可以按「結算」進去就看到結果了,之後需要提交訂單才會產生訂單的。

現在實際付款金額不足¥249, ...

非常感謝回覆!!

大宅

請問樓主收到貨沒?我都係一樣等左幾日都無聲氣

首頁

尾頁

跳至