自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前好多JM分享了,不過想開個容易的標題!幫Rincos姐姐將消息送出去!

1. 所有gmarket 單頭9845是Rincos, Rincos 等如CXC 快運;
2. 5/2 或以前,已上船,今星期到船,預21/2 發貨;
3. 6/2 或以後,要等下一班船,預28/2發貨;
4. Rincos姐姐話一星期一班船,不由他們公司安排,只可船運,她也想航運,不過無得他們選;
5. Rincos姐姐叫大家放心,佢會儘快安排,已收妥單號;
6. 如寫順豐站或櫃,屆時專人致電!

大宅

adfayfay 發表於 20-2-12 14:49
之前好多JM分享了,不過想開個容易的標題!幫Rincos姐姐將消息送出去!

1. 所有gmarket 單頭9845是Rincos ...

我都係9845等到頸都長!希望快快到

wcpcelia    發表於 20-2-13 10:53

大宅

Yingwang 發表於 20-2-12 22:47
我都係9845等到頸都長!希望快快到

船運都唔會快,就算用EMS(emoji)️運一樣超慢

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

雖然都慣咗Gmar物流慢,但再一次證明,韓國d oversea 物流,真係堅流!

大宅

我的是下一班船,下星期才上船!怕有咩出口變動就(emoji)

大宅

Queenie_0012 發表於 20-2-13 11:37
雖然都慣咗Gmar物流慢,但再一次證明,韓國d oversea 物流,真係堅流!
...

今次都唔怪得佢,我件貨由順豐轉咗EMS 7/2已經到港,14/2香港的EMS至有更新資料,17/2都未收到貨,今次全世界都在訂口罩,真的很大影響

另外一件同日早半天訂的貨,由順豐全程直送,3/2已經收到

男爵府

陪月勳章

Luffy007 發表於 20-2-12 23:04
船運都唔會快,就算用EMS(emoji)️運一樣超慢

我好好彩呀, Gmarket 在13號發件, 16號郵差加班, 我中午已經收到件了.

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Luffy007 發表於 20-2-17 07:29
今次都唔怪得佢,我件貨由順豐轉咗EMS 7/2已經到港,14/2香港的EMS至有更新資料,17/2都未收到貨,今次全 ...

係呀,都係我哋攪冧咗佢。不過無比較無傷害,一比taobao,完全唔掂
我2月5日SF 啲單都仲未到。

大宅

Queenie_0012 發表於 20-2-17 10:27

係呀,都係我哋攪冧咗佢。不過無比較 ...

今次很多都塞在貨倉,等候落船或上飛機,真的很多訂單,我三張單,一張SF,一張SF轉咗EMS空運,一張SF轉咗Rincos船運,都係24/1和25/1號下單的

剛問咗Rincos,佢話今星期到香港,到時有電話通知,直送上門
Rincos電話 : 36112554
我祇係覺TB可能有規定時限出貨,Gmarket唔一定,今次亦因為韓國突然限制口罩出口,所以很多訂單都會取消

大宅

adfayfay 發表於 20-2-12 14:49

1. 所有gmarket 單頭9845是Rincos ...

睇睇你哋D貨是否5/2落船,貨到咗,可以自取或佢送上門

子爵府

Luffy007 發表於 20-2-17 16:42
睇睇你哋D貨是否5/2落船,貨到咗,可以自取或佢送上門

wow, 可以自取都好, 等佢地派的話又唔知幾時先派到

5號上船, 12日先到香港貨倉, 算係咁, 希望我果分件下星期尾都可以收到

大宅

!PO 發表於 20-2-17 16:56
wow, 可以自取都好, 等佢地派的話又唔知幾時先派到

5號上船, 12日先到香港貨倉, 算係咁, 希望我果分件下 ...

我都希望我下星期會收到!(emoji)(emoji)

洋房

我2月12日收到通知轉左做RINCOS...唔知..幾時先來呢...

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

26/1 買,現在都未到
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

sano1126 發表於 20-2-18 12:56
我2月12日收到通知轉左做RINCOS...唔知..幾時先來呢...

我朋友又係呀,佢打去問咗呀。話要3月中先到港呀!

身體健康,生活愉快

別墅

回覆樓主:

好彩入黎睇睇,我一直都驚唔見左批口罩,打電話去順豐問 , 客戶服務話呢個number唔係順豐number,當時真係有啲擔心

大宅

yokoyo 發表於 20-2-19 19:43
好彩入黎睇睇,我一直都驚唔見左批口罩,打電話去順豐問 , 客戶服務話呢個number唔係順豐number,當時真係 ...

個個都係咁驚,而家知道到咗香港就開心曬

大宅

回覆樓主:

我2月5號上船 ,前日親身去了長沙灣倉拎了,希望其他jm都快d收到口罩啦~

別墅

Luffy007 發表於 20-2-19 19:54
個個都係咁驚,而家知道到咗香港就開心曬

知道無唔見到已經安心好多啦

民房

29/1 喺gmarket訂咗口罩及潄口水,訂單號就系9485,24/2就收到貨但我只收到一箱潄口水,口罩系一個都冇!我都即時打電話畀送貨員,佢話得一箱貨,咁我問訂單號系咪只跟一箱貨,如果兩箱貨系咪出兩張單號,佢話系。
不過佢都系外判公司,佢唔太清楚!
我喺今日已經搵過CS & 運輸,佢哋都冇人覆到我。。。
有冇人可以幫到我?我可以從邊個途徑追查?

首頁

尾頁

跳至