想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

上圖係今早驗, 下圖係琴晚驗,因工作關係, 今曰去左醫生到驗話無懷孕, CB 準唔準架?

別墅

回覆樓主:

你去診所驗血定驗尿?
如果驗血,要hcg指數夠高先可以當你懷孕,如果診所都係驗尿,都係要好深色先會當你懷孕

複式洋房

Ohohmybaby 發表於 20-2-12 18:41
你去診所驗血定驗尿?
如果驗血,要hcg指數夠高先可以當你懷孕,如果診所都係驗尿,都係要好深色先會當你懷 ...

驗尿呀, 我怕化學左

子爵府

2020勳章

milkmilkyan 發表於 20-2-12 18:55
驗尿呀, 我怕化學左

首先,Clear Blue是靈敏型驗孕棒,醫生診所一般不會使用此等貴價棒,你可以當佢用最平最唔敏感嘅幫人驗。
第二,CB都是剛剛有色,相信只是未到due day,hcg較低,驗孕前必須不小便及不喝水大約3小時,口渴可以呷一兩啖。
利申: 第一胎同你一樣情況,電子CB話我2-3wk,診所驗話我陰性,最後成功同一次診治出到懷孕證明,因為我帶埋支電子CB畀醫生睇,佢立即話信我。

大宅

2020勳章

你有冇每日驗綠D check 加深?我仲未睇醫生,諗住等到綠D條線同control line一樣深先book醫生

子爵府

2020勳章

回覆樓主:

補充:
我在診所驗唔到有孕果朝就係出門前去左小便,怕去到無尿痾就飲左一大杯水,路程大約1小時左右,我見到杯小便清到似水咁透明嘅。
果陣唔知道要忍尿先驗到,驗到negative都好驚訝點解會無?
明明在家已驗好多次都有。

複式洋房

Anbelle 發表於 20-2-12 19:16
你有冇每日驗綠D check 加深?我仲未睇醫生,諗住等到綠D條線同control line一樣深先book醫生 ...

可否影你6d 加深既狀況黎參考下?

複式洋房

ipcs 發表於 20-2-12 19:22
補充:
我在診所驗唔到有孕果朝就係出門前去左小便,怕去到無尿痾就飲左一大杯水,路程大約1小時左右,我見 ...

我都係去驗前1 hrs 痾左尿之後飲左一支水,驗時D 尿好清澈好清

子爵府

2020勳章

milkmilkyan 發表於 20-2-12 19:36
我都係去驗前1 hrs 痾左尿之後飲左一支水,驗時D 尿好清澈好清

我諗無事嘅,你的紅D綠D都唔算深色,但我見到你有加深。
附上我第二胎的紅綠D圖,8月19日排卵,9月2日due day,我9月4日拎到懷孕證明。

複式洋房

ipcs 發表於 20-2-12 19:41
我諗無事嘅,你的紅D綠D都唔算深色,但我見到你有加深。
附上我第二胎的紅綠D圖,8月19日排卵,9月2日due ...

你9月4 6d 未完全變紅已經拎到證明?

子爵府

2020勳章

milkmilkyan 發表於 20-2-12 19:45
你9月4 6d 未完全變紅已經拎到證明?

係呀!
診所驗到一深一淺,同我呢支淘寶貨差不多色。
我果個醫生應該唔算手緊,有些人話有些醫生要兩線都深先肯寫證明。

複式洋房

Anbelle 發表於 20-2-12 19:16
你有冇每日驗綠D check 加深?我仲未睇醫生,諗住等到綠D條線同control line一樣深先book醫生 ...

今日晨vv 驗

複式洋房

ipcs 發表於 20-2-12 19:52
係呀!
診所驗到一深一淺,同我呢支淘寶貨差不多色。
我果個醫生應該唔算手緊,有些人話有些醫生要兩線都深 ...

但我去醫生果度驗,直情係白雪雪, 所以CB 會唔會係唔準

子爵府

2020勳章

milkmilkyan 發表於 20-2-12 20:26
但我去醫生果度驗,直情係白雪雪, 所以CB 會唔會係唔準

我第一胎果陣,診所姑娘就話我支棒得一條線=negative、無懷孕,我即時提出上訴,醫生見到電子CB都信我。
我第二胎有經驗先知道要忍尿+唔飲水最少3小時,診所先驗到一深一淺咋!
初孕驗唔驗到係與小便濃度有關,唔信你明天忍3小時尿+唔飲水去翻驗。

子爵府

2020勳章

milkmilkyan 發表於 20-2-12 20:19
今日晨vv 驗

你最下面那支明顯有加深啦!

洋房

milkmilkyan 發表於 20-2-12 19:34

dd 28

大宅

2020勳章

milkmilkyan 發表於 20-2-12 20:19
今日晨vv 驗
有加深啊,不過可能你排卵遲左,所以一開始慢啲,你等線D再深啲先去睇醫生,我而家每朝都有驗

大宅

2020勳章

milkmilkyan 發表於 20-2-12 19:34
我聽日影比你睇丫,因為要用電腦先upload到相,但老公用緊黎做野

複式洋房

Anbelle 發表於 20-2-12 22:01
有加深啊,不過可能你排卵遲左,所以一開始慢啲,你等線D再深啲先去睇醫生,我而家每朝都有驗
...

CB 係咪唔準架?聽講話會有水印

大宅

2020勳章

milkmilkyan 發表於 20-2-13 15:18
CB 係咪唔準架?聽講話會有水印

我係由DD-3開始驗到, 最低個條係今日驗, 正常我今日會黎M, 同埋驗孕棒都係今日驗

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊