自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

09daisydaisy 發表於 20-2-13 20:39
已經開始可以辦證。幾天內就完全自由全國通行,

代表
疫情受控?

男爵府

olimo 發表於 20-2-13 22:45
代表
疫情受控?

因為武漢人話天天在家,肥了,再不放我就開戰,話已經有30萬武漢人出走,全國都中了。
為何我們沒病,要關住我們。

伯爵府

牛年勳章

wawaliluk 發表於 20-2-13 08:02
我睇番自己wtsapp, 1月5日香港已有報導有疑似肺炎個案,有學生返大陸後發燒送院,即刻有著晒保護衣人員在 ...

啱,我一月頭中左甲型流感,開頭都好怕係新肺炎,照哂肺,自我隔離,入埋院做哂檢查。其實一月初已開始多HK 專家提醒

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hohodemama 發表於 20-2-12 23:00
民建聯建議包幾架飛機接番來。其實成2000人,接返來諗地方隔離都幾頭痕。其實我諗而家郵輪都無人敢坐,不 ...

好方法

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小虎與點點 發表於 20-2-13 08:20
我記得有位jm 開post話封關前自己駕車(約17小時)去深圳,之後再回港,但不敢回家直接去酒店,自我隔離, ...

嘩,咁自私,重住酒店,中央冷氣呀。

子爵府

小虎與點點 發表於 20-2-13 08:20
我記得有位jm 開post話封關前自己駕車(約17小時)去深圳,之後再回港,但不敢回家直接去酒店,自我隔離, ...

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23034786

應該係呢個,但一樓以被del

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Happybabyhbb 發表於 20-2-13 11:25
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23034786

對,就是這個post

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ash_yehyeh 發表於 20-2-12 19:08
一月中連BK都係度話係流料喎

咪係囉﹗1月頭至中,我朋友仲問我要唔要訂口罩,佢做供應商,LEVEL 2既口罩都係批價1X(頭) 蚊畀我{一盒50隻},

LEVEL 3 就貴尐,雖然我都收到組群疫情緊張呢尐消息,但我信呢度嘛,話唔使咁緊張嘛,所以只訂左四盒,三盒畀左我親友﹗

而尐朋友個個訂十幾廿幾盒,我仲話佢地誇張添﹗

1月尾,我知我信錯喇,口罩無得再訂,諗住過年啫,過年後會有,最後連供應商朋友都畀廠CUT單,以前訂落既要畀員工,因為要保障佢自己員工先,所以唔再賣畀外面喇。

我勁後悔囉﹗

馬後炮人人都識啦﹗

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

waic 發表於 20-2-13 08:47
我都好記得,佢仲話:
'大陸一偏平靜,疫情應該已控制'
呢啲就真正文宣了,害人 :ig ...

果時仲好多人話上去玩添

水晶宮

三國1 發表於 20-2-12 23:31
回覆 MM2H 的帖子

1月中已知武漢有疫情 根本就唔應該上去,後果要自負

可能又係博吓心態,冇事嘅

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

回覆樓主:

我估話將會封城時,四方八面係湖北既外地人都即刻逃離,香港都話有兩仟人,你話其他地方/國家有幾多人要走,交通實大混亂,走唔切都好正常。
呢兩仟人接返黎又比人鬧,唔接又比人鬧,區區都話唔准有隔離營,咁呢班人接返黎在家隔離你地安心嗎?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

Happybabyhbb 發表於 20-2-14 07:25

冇檢疫,仲自行住酒店,好自私啊…

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

MM2H 發表於 20-2-13 16:44
班x民已完話唔可以見死不救麻,所以開鋪想了解吓其實呢批港人,當時係咪有咩情況令佢哋走唔到,同埋政府有 ...

係喎,可以叫譚X豪揸飛機,老鼠莊做空姐派下餐喎,服務市民唔係唔做呀。唔好下下得個講字。

首頁

尾頁

跳至