自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

VenusSasa 發表於 20-2-12 19:11
沙田三條邨本來每條邨有一間酒樓。。依家淨返一間

請問沙田近排係邊二間酒樓執左?

子爵府

回覆樓主:

莫為閒人動氣.

垃圾可以循環再用, 廢物只會污染環境

男爵府

yanyan-mummy 發表於 20-2-12 19:41
請問沙田近排係邊二間酒樓執左?

我聽我老豆講,沙角 龍悅執咗,乙明 裕珍樓冇開

大宅

大力大力 發表於 20-2-12 19:09
大部分人都唔出街食飯及聚會、飲食業是重災區~

可能轉行做X鼠外賣,殺出一條血路!

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

VenusSasa 發表於 20-2-12 19:52
我聽我老豆講,沙角 龍悅執咗,乙明 裕珍樓冇開

ic,咁真係買少見少喎

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

yanyan-mummy 發表於 20-2-12 19:57
ic,咁真係買少見少喎

我今個月都未知點出糧喎

珍珠宮

回覆樓主:

飲食業、旅遊業、酒店業、零售業已經捱咗半年有多,今次真係雪上加霜

男爵府

服務業重災區

侯爵府

miffyumiffy 發表於 20-2-12 18:23
本來放緊無薪假,家下執埋冇得撈

餐飲業

子爵府

餐飲業

今日出外補給,見到食市無乜人,連平日較多人買既麥當當都無人排隊,始終係香港租金好貴,佔成本太多,第一樣一定cut headcount

伯爵府

回覆樓主:

一來多咗人放無薪假,二來防疫用品消費高咗,三來唔敢出街食,四來個個取消聚會..............

水晶宮

Catcatlove 發表於 20-2-12 20:17
一來多咗人放無薪假,二來防疫用品消費高咗,三來唔敢出街食,四來個個取消聚會..............
...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

大力大力 發表於 20-2-12 19:09
大部分人都唔出街食飯及聚會、飲食業是重災區~

都無辦法,呢段時間又真係唔適合親朋戚友去食飯,尤其聚會。

珊瑚宮

回覆樓主:

朋友公司撤出香港
之前乜罷已經返唔到工, 現在疫症又放假
香港成日都返唔到工, 工資又高, 老闆決定去其他國家發展

男爵府

餐飲業

我朋友倆公婆做洒店放一個月無薪假
出20%人工

雲母殿

pomanlife 發表於 20-2-12 20:03

我今個月都未知點出糧喎

點解呢

公爵府

961123 發表於 20-2-12 19:25
而家呢個環境邊個夠膽住酒店食buffet? 唔使錢都冇人去! 慘慘

仲有,我前日打buffet去問,諗住襯閒日下午茶冇咁多人食,順便用埋張1000蚊coupon,佢以為我問dinner buffet,仲話full booking……。

我諗諗吓都係連tea都唔去食了,真係有D驚。

象牙宮

回覆樓主:

中港車司機都停薪停工了

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

飲食業好慘, 頂左大半年, 點知又黎疫症! 唔知點捱
放下自在

子爵府

BGCOME08 發表於 20-2-12 20:39
仲有,我前日打buffet去問,諗住襯閒日下午茶冇咁多人食,順便用埋張1000蚊coupon,佢以為我問dinner buff ...

邊間

首頁
12345...7

尾頁

跳至