湊B百科

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我B成日便秘, 想轉奶粉, 有無推介呀

大宅

2020勳章

主要係睇bb夾得好唔好,我個囡就食illuma,入面有hmo同mos可以保護腸道,
而家呀囡便便差唔多一日有一次

大宅

2020勳章

我自己就幫仔仔illuma organic,佢而家夾得都唔錯,便便同全人奶個陣一樣,日日都有,你可以參考下

複式洋房

揀啲有機同加左GOS成份就會對腸道好

複式洋房

2020勳章

momobae 發表於 20-2-12 20:27
我B成日便秘, 想轉奶粉, 有無推介呀
點解唔考慮直接加益生菌?
要針對下藥喎

複式洋房

2020勳章

回覆 momobae 的帖子

我自己餵緊貝X米, 針對下藥應該轉隻好奶粉, 而唔係補益生菌喎.......擔心小朋友會倚賴, 大個腸胃都唔好

複式洋房

回覆 ddduck123 的帖子

益生菌有餵過, 都係覺得長遠食唔係辦法, 可能係依家飲緊個隻唔啱

複式洋房

2020勳章

momobae 發表於 20-2-14 22:05
回覆 ddduck123 的帖子

益生菌有餵過, 都係覺得長遠食唔係辦法, 可能係依家飲緊個隻唔啱 ...
咁你真係要試多幾隻

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
我bb飲皇家美素,便便好靚呀,同埋我鍾意佢個味幾淡,唔甜,你都可以試下

複式洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

皇家美素佳兒都吾錯,味道吾太甜

複式洋房

我小朋友飲問美素 而家7個月轉左美素2 未試過便秘 而且佢而家加埋副食品 出現便秘機會又提升左 但都未試過 基本上一日一次便便 軟身 我見佢有益生纖維成份 可能因為甘 便便一值好好

大宅

畀面勳章

美素丫,我女d日日有得去便便,而且唔甜,唔錯呀

大宅

BB防敏心得分享勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

發表於 前天 13:48 |顯示全部帖子
我仔飲美素佳兒,同我仔仔好夾!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊