自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

deleted

大宅

回覆樓主:

直接同佢講收到嘅唔啱用,5盒錢照俾佢,其他35盒係surgical先要

wcpcelia    發表於 20-2-13 09:32

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

fuddlewuddle 發表於 20-2-13 05:22
直接同佢講收到嘅唔啱用,5盒錢照俾佢,其他35盒係surgical先要

x 2

有就用住先、相信一個月後好多24小時或新機呢器投產、到時供應量多了、價格便回落~

介急用忍~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

如果其餘35盒朋友已經為你付款,但而家話唔要,朋友如何是好?其實而家市面上好多都係只有BFE, 起碼好過布口罩先啦!況且你當初又冇講明要有齊PFE 先好買, 淨講surgical mask, 而家話唔要,似乎於理不合!

珍珠宮

失散多年嘅朋友都從外地幫你搵到口罩真係好難得你朋友仗義相助,好多地方國家都吾夠口罩賣,你仲嫌三嫌四

amazingkitkat    發表於 20-2-13 09:31
鼠鼠鼠    發表於 20-2-13 08:57
rayrayus    發表於 20-2-13 07:47
readymama    發表於 20-2-13 07:46

Love and Kindness are never wasted.

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

肯幫妳已是朋友啦,仲要人地難做。硬食都要啦。好多人好似我咁真係得返好少打算搵條頸巾遮住出街架!

男爵府

SpongeBoBo 發表於 20-2-13 04:39
為撲口罩聯絡返多年失散的朋友,從異地寄過來,一開始就同佢講要surgical mask,如果有就要40盒(諗住可送/ ...

老實講,你要寫明pfe/level 3 真的難買到。你手上寫bfe亦不一定代表什麼,很多口罩本身用途就只是平時用,佢地未必會寫咁多。 如果你真係好唔想要,同朋友講明就ok,我相信佢手上的貨大把人要。你手上個5盒,你原價放出來賣,呢度都應該大把人要。

Friday    發表於 20-2-13 10:19

伯爵府

為撲口罩聯絡返多年失散的朋友,從異地寄過來,一開始就同佢講要surgical mask,如果有就要40盒(諗住可送/ ...

你而家自己出去搵都未必搵到有PFE!你朋友咁勁,搵到40盒

伯爵府

ydoris 發表於 20-2-13 07:38
肯幫妳已是朋友啦,仲要人地難做。硬食都要啦。好多人好似我咁真係得返好少打算搵條頸巾遮住出街架! ...

琴日見到有個阿婆搵條繩綁住條毛巾咋

侯爵府

牛年勳章

真心覺得幫你買嘅舊朋友好唔話得,溝通,聯絡,買,pack,寄,全部都係時間同心機,呢啲時勢,乜pe都無都賣緊幾百蚊一盒。另一邊如果你同返身邊朋友講,相信好多人都會理解,因為缺貨同抬價係不爭事實,除非你啲朋友個個都好似你心態,有人幫手都嫌棄

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

肯幫你走去寄40盒的係真正朋友,除非係本身做口罩廠就話,俾著我睬你都傻,你估又搵又拎又寄唔駛時間? 仲要先貼錢出來買,買完又俾你嫌唔夠好又話太貴。你呢個post正正就係我唔願幫朋友代購的原因。

榮盛    發表於 20-2-13 10:02
amazingkitkat    發表於 20-2-13 09:32

伯爵府

回覆樓主:

我之前都托朋友買了口罩和搓手液,7盒口罩,6支搓手,2000蚊,我覺得好貴,但朋友真係四維同你揾,又要幫你電錢買,我一句都冇出就馬上比錢,朋友冇欠自己,已經仁智義盡

珍珠宮

你個朋友好難得,幫你買到surgical mask, 其實surgical mask亦有BFE, 或其他,你朋友沒有買錯,亦好有心幫你。根本是你自己沒有講清楚要求。不過如果要求多多,末必買到

其實唔少人就算一月底有好多選擇時,自己香港買,或飛去外地買,一見到surgical mask 都無理會三個指標,唔少人只是買咗BFE。是近排睇多咗,啲人才識買,但係就唔容易買到啦!呢一刻,就算只有BFE, 好多人想要

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

有朋友幫買已經好好了,皆因揾口罩真係好辛苦

禁止發言

wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 畀面勳章

男爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

別墅

回覆 SpongeBoBo 的帖子

如果你自己有試過網上撲口罩的話,你會知道在外國買口罩也不容易,我自己在多個外國網站買,一係冇貨、一係唔送香港,試過買了之後也被通知冇貨,而且那些都是不知名的口罩,沒有甚麼BFE, PFE, VFE,親人在外國也買不到口罩。
如果你唔放心,可以叫朋友未買嘅就無需再撲。買到嘅,自用或送、讓比朋友,相信都會多謝你。

stagea    發表於 20-2-13 10:04

子爵府

D人講得無錯,朋友幾年唔聯絡,揾你一定唔係好嘢,你朋友真慘!

水晶宮

cashdollar 發表於 20-2-13 08:22
D人講得無錯,朋友幾年唔聯絡,揾你一定唔係好嘢,你朋友真慘!

X2

侯爵府

2024年龍年勳章

妳照要啦,呢度好多人幫妳要曬d貨。
疫情以黎,我未成功買到一盒。
幾錢一盒?

首頁

尾頁

跳至