懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

上星期驗左bingo 4weeks幾 今個星期一返工即刻同上司講 佢即刻安排我home office 呢個星期都係屋企日日訓 訓到腰酸骨痛 有冇問題呢? 身體又冇其他異樣 距離產檢仲有幾個星期 到而家5weeks幾都相信唔到自己有咗 只係日日用棒驗下睇下係咪兩條線

別墅

2020勳章

回覆樓主:

無問題,我果時剛剛有左都成日好眼瞓,放假係屋企就係瞓瞓瞓 , 大約過左3個月後就會好d, 而家都37w了

複式洋房

緊係冇問題,頭1個月我一放工就係巴士訓到落車,食完飯又好早訓,最好都係訓多d, 坐多d, 唔好拎重野。

子爵府

2020勳章

回覆樓主:

孕初期會好易眼瞓㗎,正常不過

複式洋房

其實我唔係眼訓 只係冇嘢做就係咁訓 book左8weeks幾產檢 好想快啲到 聽到寶寶心跳會安心啲

別墅

wingchi1202 發表於 20-2-13 09:08
上星期驗左bingo 4weeks幾 今個星期一返工即刻同上司講 佢即刻安排我home office 呢個星期都係屋企日日訓 ...

瞓得是福~

初期真的瞓極都唔夠架,但腰酸背痛嘅話墊個枕頭會舒服啲

複式洋房

好事嚟㗎~訓多啲好長胎㗎!

大宅

2020勳章

上星期驗左bingo 4weeks幾 今個星期一返工即刻同上司講 佢即刻安排我home office 呢個星期都係屋企日日訓 ...

正常 我初期到宜家中期都係日日好眼訓 一放假就訓到差唔多中午先起身 食完中午 2點幾又訓過 訓到5點幾起身睇下電視等食晚飯好頹廢既生活

男爵府

2020勳章

wingchi1202 發表於 20-2-13 11:36
其實我唔係眼訓 只係冇嘢做就係咁訓 book左8weeks幾產檢 好想快啲到 聽到寶寶心跳會安心啲 ...

我同你完全一樣。冇嘢做所以去瞓覺,但其實唔係眼瞓,而且其他一啲徵狀都冇,冇嘔、冇痛、冇累.... 同未有之前一模一樣。唯一唔同就係我下星期會第一次睇醫生,等多幾日就知個胎有冇咩問題。

大宅

rainbowflower 發表於 20-2-13 14:42
正常 我初期到宜家中期都係日日好眼訓 一放假就訓到差唔多中午先起身 食完中午 2點幾又訓過 訓到5 ...

你既時間表同我一樣~
訓同食,訓同食

複式洋房

我都係啱啱驗到有左,因為湊住個仔(10個月),佢訓覺我就一齊訓或攤係度休息,真係好攰好眼訓,訓極都唔夠

大宅

2020勳章

愛麗斯2015 發表於 20-2-13 21:55
你既時間表同我一樣~
訓同食,訓同食

最弊我係真係想增磅 但食完訓訓完食都係無肥過.........

別墅

2020勳章

我初期都係不停訓
去到而家差不多19w 都會耐不耐要訓晏覺
正常架 孕婦會易攰啲

複式洋房

訓到就訓多d 頭3個月訓多d先長胎

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
初期有次我直頭返返下工, 突然超級眼訓, 頂唔順同老細講, "3個字!你比我恰3個字!我真係頂唔順!"

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊