夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆樓主:

逼人一日三餐食雪菜肉絲米,畀我都離婚啦

子爵府

點解落街食嘢都唔得。
如果屋企有人咁控制我,我都會離婚。

子爵府

Huuu 發表於 20-2-13 10:24
可能 回憶返啲舊事

應該曾經同某個女人去過一齊食

會唔會太好想像力?
我有時都會一個人食茶記,目的只在想獨自一個人,沒有其他人干擾。

男爵府

ShigeoTokuda 發表於 20-2-13 10:10
個同事於是坐低點同一樣野食

個米粉又咸又多油 地方又嗱喳

你同事個老公唔係食果碗雪菜肉絲米同飲杯咖啡

而係享受緊屬於自己既寧靜時光。

你同事唔明,又唔問,仲霸道地一日三餐雪菜肉絲米,都唔講道理亦唔顧人感受,所以佢老公想離婚

伯爵府

秋天與楓葉 發表於 20-2-13 13:50
唔係為咗一碗雪菜肉絲米嗌離婚
係女方太神經質同多疑
老公去茶記都要監視嗰度啲女職員

非常同意
跟蹤個男人
知唔係做壞事啦
仲想搞到個男人唔去茶記
變態女人行為
可以想像到平時每行步路都受監管
過既係囚犯生活

侯爵府

dayedaye 發表於 20-2-13 17:11
會唔會太好想像力?
我有時都會一個人食茶記,目的只在想獨自一個人,沒有其他人干擾。
...

希望啦~我都想樓主朋友喺諗多咗,總好過多段離婚case

男人喺唔喺身痕,只有佢老婆最清楚。

我曾經都懷疑心發作,我同樓主朋友相反處理方法,最後自欺欺人咗三年,而前夫由同我講自己出街做運動想有me time & 搵朋友men talk。佢me time到一個男人話去畫畫,寧晨3-4點去追精靈。到最後直頭喺我面前約女性朋友私下去旅行。俾我發現用共同儲蓄40萬去追妹妹仔。連同我某部份嫁妝都唔俾返我。

女人第六靈感總喺由蛛絲馬跡結合而成。

我只喺想同大家講做女人唔好太信任人 & 做人要有後著。

子爵府

Huuu 發表於 20-2-13 18:09

希望啦~我都想樓主朋友喺諗多咗,總好過多段離婚case

Ic...

可能因為我成日都me time,所以唔知會有人咁睇me time

其實兩個人成日一齊,會好悶...... 加埋細路,屋企更無透氣空間,所以我成日都落街me time,如果唔係會痴線。

Me time時乜都會諗,諗下前度或以往發展不到的人,都唔係好過份吧?諗啫,就好似訓覺發夢咁,根本就不是真的。

利伸:我係有老公嘅女人。

男爵府

shannon_fky4186 發表於 20-2-13 17:12
你同事個老公唔係食果碗雪菜肉絲米同飲杯咖啡

而係享受緊屬於自己既寧靜時光。

呢個女人真係有啲神經質

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

有時候可能太有壓迫感,所以揾處自己舒服嘅地方食野,食物唔係要用最靚材料先好味...先最正,正如我自己一心情不好就會食m記,我好享受,亦令我會鬆一鬆。

你同事因為咁,就一日三餐煮同一樣野比老公,我覺得好神經質,會不會平時日常生活都係令老公好大壓力

子爵府

親子王國15週年勳章

同事忍唔住

將屋企三餐都改晒雪菜肉絲

~你同事係control freak, 佢老公應該忍咗好耐,無同理心嘅人真係自己一個生活好過。

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

你同事個故事好有令人反思嘅空間,你同事而家諗住點做?

男爵府

唔怕得罪講句,我覺得你同事都幾恐怖

伯爵府

個女好變態好煩

複式洋房

回覆 ShigeoTokuda 的帖子

淨係睇你寫你同事嗰啲野都越睇越恐怖。個男人想要喘息嘅空間。去一間茶記。是心癮發作。點解你都要參入佢個空間呢。離婚係佢自找。

複式洋房

回覆 ShigeoTokuda 的帖子

結咗婚嘅夫婦。係要互相尊重唔係互相監視。

水晶宮

回覆樓主:

你個fd 好無聊
女人需要her me time, 男人需要his man cave
個男人要離婚,唔係因為一碗麵,而係個女人太難相處

侯爵府

我係女人都覺得你個同事係控制狂有精神病咁
我都好中意去茶餐廳食啲唔健康既嘢 點解一定要逼自己老公食自己煮既嘢唔可以出街食

大宅

肥肥寶 發表於 20-2-13 16:43
逼人一日三餐食雪菜肉絲米,畀我都離婚啦

N

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

想8下女事主咩年紀?
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

伯爵府

我係女人但都唔明個女人行為
點解唔比個老公去茶餐廳食雪菜肉絲米?又唔係休會!

首頁

尾頁

跳至