自由講場

跳至

首頁

尾頁

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1700146/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E5%85%A8%E6%B8%AF%E5%AD%B8%E6%A0%A1%E5%BB%B6%E8%87%B33%E6%9C%8816%E6%97%A5%E5%BE%A9%E8%AA%B2-%E5%B0%8F%E5%85%AD%E7%AC%AC%E4%B8%89%E6%AC%A1%E5%91%88%E5%88%86%E8%A9%A6%E5%8F%96%E6%B6%88
新冠肺炎持續爆發,教育局早前延長中小學及幼稚園至3月2日復課。教育局局長楊潤雄表示,因疫情未減退,決定全港學校不早於3月16日復課;文憑試開考日期本月底決定;小六第三次呈分試會取消,中一派位將根據小五小六呈分試成績安排。

楊潤雄表示,大部分學校由2月3日停課至3月16日,學校是否有足夠防疫物資是考慮復課的其中一項因素,身處外地學生無需急於回港,本港學生亦應避免離港。

他表示,停課不是額外假期,建議學校善用電子模式,而原則是希望不增加學生及家長的壓力。

他稱,一次性津貼主要協助幼稚園防疫,仍與業界商討,包括減免學費等,但未有最後定案。

珍珠宮

環保接龍勳章

wcpcelia 發表於 20-2-13 11:15
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1700146/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E5%85%A8%E ...

我家中的小六生表示很開心,唔洗考呈3

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

gracelam 發表於 20-2-13 11:17
我家中的小六生表示很開心,唔洗考呈3

我女係房做功課,未話佢知,等多一陣先講。

水晶宮

回覆樓主:

我同事應該好傷心,佢諗住呈三可以追

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

我女個反應:咁D同學咪無得靠呈三追返囉
跟住我再問佢想唔想有呈三,佢都話唔想

但宜家最煩係唔知自行點安排面試

侯爵府

我地1月已經呈三左

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

cookiegg 發表於 20-2-13 11:28

我都係唸緊自行會點安排

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cyyiu 發表於 20-2-13 11:22
我同事應該好傷心,佢諗住呈三可以追

我表姐都係

子爵府

我哋好傷心,呈二考衰咗。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

christyheihei 發表於 20-2-13 11:29
我地1月已經呈三左

咁早??
多數應該係三用呢轉考呈三..

雲母殿

cookiegg 發表於 20-2-13 11:28

係呀....開唔到學, 自行真係唔知可以點搞

雲母殿

catmervin 發表於 20-2-13 12:13
我哋好傷心,呈二考衰咗。

依家真係無計...
相信都唔少人諗住呈三力追的

雲母殿

Sallyb1a 發表於 20-2-13 11:20
我女係房做功課,未話佢知,等多一陣先講。

如果呈一呈二都理想...真係會相對鬆一口氣的

子爵府

christyheihei 發表於 20-2-13 11:29
我地1月已經呈三左

你系咪攪錯,甘早考左呈三?

子爵府

我就系,老師話系band 2頭頭,而家冇呈分三,甘本區大抽獎(emoji)️冇機會升呢?念力中⋯

雲母殿

PINK2007 發表於 20-2-13 12:40
我就系,老師話系band 2頭頭,而家冇呈分三,甘本區大抽獎(emoji)️冇機會升呢?念力中⋯
...

祝自行/大抽獎好運

侯爵府

PINK2007 發表於 20-2-13 12:37
你系咪攪錯,甘早考左呈三?

我岩岩問左班主任,係考左咖喇

子爵府

wcpcelia 發表於 20-2-13 13:01
祝自行/大抽獎好運

依家都已成事實,冇呈分,冇得追,基本上已平伏左好耐,多謝你!(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

wcpcelia    發表於 20-2-13 13:12

子爵府

christyheihei 發表於 20-2-13 13:02
我岩岩問左班主任,係考左咖喇

如果系付合你預計,那就冇所謂!

首頁

尾頁

跳至