自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

一路數 阿邊個又揾幾錢個月,幾百蚊個鐘補習,有車有樓,數左 五、六個大陸親人 發展如何。

你有冇識人鐘意咁?

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

3Qlove 發表於 20-2-13 11:58
一路數 阿邊個又揾幾錢個月,幾百蚊個鐘補習,有車有樓,數左 五、六個大陸親人 發展如何。

你有冇識人鐘 ...

好明顯係吹下水姐,
吹水係可以無邊際。
今日講下親戚,明天講下朋友,後日講下街市啲橙點賣……
識人鍾意吹水。我自己都鍾意。
某程度上,上bk講嘢,都係吹水一種

珍珠宮

你有冇識人鐘 ...

有一位舊同事係咁 日日都講, 佢鄉下親友點有錢法, 仲每個月來香港食魚翅, 鄉下的家是HOUSE 入面有私家電梯

其實我係唔想知, 佢係都要講無法子

我自己親友有無錢都唔會關我事, 人地有$人地既事啦

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

咁有錢人有無分D比佢洗?

男爵府

你有冇識人鐘 ...

有 大把人係咁,我老公成日話果d人淨係識得講我朋友我親戚幾有米,但對自己狀況就隻字不提,大佬我地其實冇興趣知你親戚幾有米,你自己有錢就話姐

水晶宮

回覆樓主:

自卑,想扮到自己都好有錢,或者有呢D 親戚好巴閉
(BTW 幾百蚊一堂補習有乜好吹?! 咁都叫有錢?!)

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

lojo11 發表於 20-2-13 12:06
咁有錢人有無分D比佢洗?

我唔敢講,但一路想問(emoji)

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

3Qlove 發表於 20-2-13 12:10
我唔敢講,但一路想問(emoji)
我會問... 同埋會講有錢人如果唔係分錢比我用, 咁同我講係side氣... 窮人呻窮, 我又無能力借錢比佢, 所以都係唔洗多講...

侯爵府

你有冇識人鐘 ...

有呀。咪聽下囉,吹下水啫,無咩所謂

伯爵府

Nbs 發表於 20-2-13 12:08
...

係要專登係北京 飛過黎 上呢一堂!
「你知唔知一堂幾多錢呀? 嘩,成八百蚊一個鐘嫁,真係呀。」

個啲語氣呢,明唔明?

伯爵府

Nbs 發表於 20-2-13 12:08
...

我有咁諗過,唔想人睇低自己。

伯爵府

Lopopo 發表於 20-2-13 12:13

都聽過 三 五 七次,一定唔止同我一個講,講到好架勢

伯爵府

小詠 發表於 20-2-13 12:06
有一位舊同事係咁 日日都講, 佢鄉下親友點有錢法, 仲每個月來香港食魚翅, 鄉下的家是HOUSE 入面有私家電梯 ...

exec7ly,

我回佢,大把人有錢,人地辛苦個時又唔會同你講

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

聽下咪算
哦哦哦...完

伯爵府

Lopopo 發表於 20-2-13 12:13

佢企定講,一路數,一次過講 幾個親戚....我已冷回,佢好雀躍,聲浪唔細

伯爵府

lojo11 發表於 20-2-13 12:12
我會問... 同埋會講有錢人如果唔係分錢比我用, 咁同我講係side氣... 窮人呻窮, 我又無能力借錢比佢, 所以都 ...

如果佢同我分享佢個奮鬥過程 我有興趣聽嫁(emoji)

珍珠宮

回覆樓主:

一人得道雞犬升天嘅感覺

珍珠宮

3Qlove 發表於 20-2-13 12:18
exec7ly,

我回佢,大把人有錢,人地辛苦個時又唔會同你講

我家族真係有D富貴既親友, 但向來低調, 平時穿著都是平民化, 但家族有人有經濟困難都會出手去幫, 唔會成日SHOW OFF

例子, 有親友丈夫意外走左, 富有親戚就負責了小朋友讀書直至大學畢業, 加埋生活津貼, 都是一筆不少的錢

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

大宅

你有冇識人鐘 ...

冇聊冇野講

男爵府

我試過返新工第一日,就有個同事分享佢家事。移民回流,想買樓,老公晨早冇啦啦叫佢: Sweetie. 邊個同事英文唔好

首頁

尾頁

跳至