時政擂台

跳至

首頁
34567...8

尾頁

公爵府

tinlong22 發表於 20-2-13 15:18
我咪話囉, 你不如話夏寶龍俾人燉埋啦

佢係兼任多一個職位呀,明唔明?

你再細心諗吓,你老頂每年使咗億億聲咁多錢,
但係區議會選舉嘅結果同台灣選舉結果攪到咁,
民民同明明唔身首異處已經係恩賜。

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

WWT1234 發表於 20-2-13 15:55
佢係兼任多一個職位呀,明唔明?

你再細心諗吓,你老頂每年使咗億億聲咁多錢,

是旦啦, 呢D對我黎講真係好閒
我係有興趣知副國級睇埋中聯辦會點啫

係你地先覺得好似執金咁
人地要做乜你都知
關係親密到丫

補充內容 (20-2-13 16:03):
港澳辦
天朗氣清

伯爵府

wuwucancan 發表於 20-2-13 14:19
其實冇報告比中央亞爺都知啦⋯⋯件事搞咗咁耐邊有可能5知?!:surprise ...
依家中央知香港反中和港獨幾嚴重, 之前可能5知, 張曉明在 CY 做特首時已經在港澳辦做主任. 可能沒有如實報告, 所以遲遲不通過二十三條.

公爵府

tinlong22 發表於 20-2-13 15:58
是旦啦, 呢D對我黎講真係好閒
我係有興趣知副國級睇埋中聯辦會點啫

你喜歡啦,一時就好緊張,一時又話好閒

話時話,真係多謝鄭阿毛個女,自從佢上年三月將香港放上國際後,英國、歐盟同亞洲某國家亦都响今年相繼設立港版全球馬格尼茨基人權問責法。
中國人好怪,自己國家點先進點進步總係要將屋企人同家檔放响外國。

淨係美國都有成30幾萬內地留學生,萬一俾人趕返鄉下同充公晒啲財產都唔知有幾多部法拉利俾美國政府拖走

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

珍珠宮

WWT1234 發表於 20-2-13 16:24
你喜歡啦,一時就好緊張,一時又話好閒

話時話,真係多謝鄭阿毛個女,自從佢上年三月將香港放上 ...

真係攪笑, 我邊隻字令你覺得我好緊張?
你幻想過龍啦

天朗氣清

公爵府

tinlong22 發表於 20-2-13 16:27
真係攪笑, 我邊隻字令你覺得我好緊張?
你幻想過龍啦

又話响床下底,又話偷聽,又話好閒。
你心路歷程好複雜呀

珍珠宮

WWT1234 發表於 20-2-13 16:32
又話响床下底,又話偷聽,又話好閒。
你心路歷程好複雜呀

我笑你係人床下底偷聽呀

親, 中文字對你黎講真係咁難明?

天朗氣清

珍珠宮

restahaus 發表於 20-2-13 16:06
依家中央知香港反中和港獨幾嚴重, 之前可能5知, 張曉明在 CY 做特首時已經在港澳辦做主任. 可能沒有如實報 ...

習帝已經斬緊人快到香港

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

公爵府

tinlong22 發表於 20-2-13 16:33
我笑你係人床下底偷聽呀

親, 中文字對你黎講真係咁難明?

笑都笑明明被人燉冬菇啦。

珍珠宮

WWT1234 發表於 20-2-13 16:44
笑都笑明明被人燉冬菇啦。

所以咪笑你訓人床下底, 乜內情都知囉

天朗氣清

公爵府

tinlong22 發表於 20-2-13 16:49
所以咪笑你訓人床下底, 乜內情都知囉

一個人明明係做緊「總經理」,
突然間,轉咗做「副總經理」都仲唔係燉冬菇?
除非你瞓人床下底聽到秘密者

珍珠宮

WWT1234 發表於 20-2-13 16:54
一個人明明係做緊「總經理」,
突然間,轉咗做「副總經理」都仲唔係燉冬菇?
除非你瞓人床下底聽到秘密者: ...

你俾人燉完, 仲有得分管日常事務既

連咩圖書館管理員個D工作性質都知
你直頭係侍埋寢個隻啦

天朗氣清

公爵府

tinlong22 發表於 20-2-13 16:58
你俾人燉完, 仲有得分管日常事務既

連咩圖書館管理員個D工作性質都知

要做返之前佢廿年前做覩做開嗰啲
不過依家佢應該要做埋買吓火酒,排隊買吓廁紙pantry ah mah 都做到嘅嘢

「總經理」變咗做「副總經理」仲要做”單一事務”都唔係叫燉冬姑,我都係第一次見

珍珠宮

WWT1234 發表於 20-2-13 17:17
要做返之前佢廿年前做覩做開嗰啲,
不過依家佢應該要做埋買吓火酒,排隊買吓廁紙pantry ah mah 都 ...

要做乜你都知,所以床下底個位仲唔係留俾你咩?

天朗氣清

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

LongTimeAgo 發表於 20-2-13 12:31
中央對佢最大嘅懲罰就係唔比佢走

不要從別人的嘴裡去認識我

公爵府

tinlong22 發表於 20-2-13 17:33
要做乜你都知,所以床下底個位仲唔係留俾你咩?

你就知佢唔係做呢啲?
你緊係床下底嗰個

珍珠宮

WWT1234 發表於 20-2-13 17:41
你就知佢唔係做呢啲?
你緊係床下底嗰個

燉一個張曉明
要一個副國級,加一個香港中聯辦主任,再加一個澳門中聯辦主任,先替到佢部份既工作

你話係咪係囉,繼續圍爐囉

我就有興趣知加三個入去,之後港澳辦會點啫

天朗氣清

男爵府

公爵府

tinlong22 發表於 20-2-13 17:45
燉一個張曉明
要一個副國級,加一個香港中聯辦主任,再加一個澳門中聯辦主任,先替到佢部份既工作

你都話燉咪得囉,

其實邊個做佢個位真係冇意思,
除非trump trump 入藉中國做佢位就值得討論

珍珠宮

WWT1234 發表於 20-2-13 17:50
你都話燉咪得囉,

我放落你既諗法啫,又睇唔明?
果然你既閲讀理解係唔同d既

天朗氣清

首頁
34567...8

尾頁

跳至