產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2020勳章

本身想買老瑤薑沐浴露,不過萬0話無賣了,依家得番萬0牌生薑同艾王。有無媽媽坐月用過依兩款沐浴露,好唔好用?可以分享下用後感嗎?薑味夠重嗎?有暖笠笠的感覺嗎?
上胎只用熟水洗手,依家有手痛問題。。所以我想買一支照顧bb前洗手用,尤其是依家肺炎爆緊。
希望有媽媽可以分享下用後感

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

複式洋房

chengsy 發表於 20-2-13 14:28
本身想買老瑤薑沐浴露,不過萬0話無賣了,依家得番萬0牌生薑同艾王。有無媽媽坐月用過依兩款沐浴露,好唔好 ...

用緊萬寧個枝 好似普通沐浴露咁 薑味個人覺得沖完就無味 無覺得暖

複式洋房

2020勳章

Cheryl113 發表於 20-2-15 19:43
用緊萬寧個枝 好似普通沐浴露咁 薑味個人覺得沖完就無味 無覺得暖

thanks 我果日都買左艾王黎試,同感,普通沐浴露,唔會覺得暖。有時沖完涼出黎果下,仲會覺得個人有啲沾寒沾凍,但我唧得都唔少架 多謝jm分享,我唔會試萬寧生薑了。 我用完就直接買老瑤薑試下。

大宅

2020勳章

可以試吓薑心比心呢款,我係沖完涼,再用呢款沖身, 平時就用暖壺入住放喺廁所洗手,沖完有辣辣地好暖嘅感覺,city’super 有得賣,但上FB 買會再平啲

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

複式洋房

2020勳章

太平公主 發表於 20-2-17 12:20
可以試吓薑心比心呢款,我係沖完涼,再用呢款沖身, 平時就用暖壺入住放喺廁所洗手,沖完有辣辣地好暖嘅感 ...

多謝你 我會試下依隻!希望今次坐月做好準備,唔好再有手指關節痛

複式洋房

2020勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
可以試吓薑心比心呢款,我係沖完涼,再用呢款沖身, 平時就用暖壺入住放喺廁所洗手,沖完有辣辣地好暖嘅感 ...

佢係咩黎 ? 粉開水的 ?

複式洋房

2020勳章

我買左依隻薑奶湯了 仲見到有隻薑奶皂,唔知jm你有無用過?暖唔暖笠笠?買唔買得過?我就咁睇落去好似唔易起泡咁,係咪一定要配合起泡袋?

大宅

2020勳章

chengsy 發表於 20-2-18 10:57
我買左依隻薑奶湯了 仲見到有隻薑奶皂,唔知jm你有無用過?暖唔暖笠笠?買唔買得過?我就咁睇落 ...

皂我冇用過啊,但係我用過同系列嘅沖涼+ 洗頭水+ 護髮素,全部都一般,沖完冇暖笠笠既效果,同一般沐浴露差唔多,冲緊嗰時先有少少薑味,一沖完水就冇哂,價錢仲要一啲都唔平

複式洋房

2020勳章

太平公主 發表於 20-2-18 11:00
皂我冇用過啊,但係我用過同系列嘅沖涼+ 洗頭水+ 護髮素,全部都一般,沖完冇暖笠笠既效果,同一般沐浴露 ...

所以你用過咁多款,薑奶湯係用過沖水之後感覺係最熱 ?

大宅

2020勳章

miumiu123123 發表於 20-2-18 01:26
佢係咩黎 ? 粉開水的 ?

佢係好似茶包咁樣包裝,一盒有10包,一包夠用一日,沖落熱水到,等佢出味

大宅

2020勳章

chengsy 發表於 20-2-18 11:01
所以你用過咁多款,薑奶湯係用過沖水之後感覺係最熱 ?

係,薑奶湯最正,其他全部都唔及佢就咁沖落熱水度,等佢出味,唔會出得好多味,你記得記得輕輕力「鏈」下個湯包,之後見到啲水變咗泥黃色就差唔多,我本身好容易頭痛,所以沖涼嗰時勁用薑水淋頭,估唔到真係成個月都冇再痛過個頭+塊面feel到辣辣地

複式洋房

2020勳章

太平公主 發表於 20-2-18 11:02
佢係好似茶包咁樣包裝,一盒有10包,一包夠用一日,沖落熱水到,等佢出味
...

依家我見網上買都係105g(15g*7包)

大宅

2020勳章

chengsy 發表於 20-2-18 11:17
依家我見網上買都係105g(15g*7包)

我之前懶,喺City Super買一盒係10包,不過就係10g 一包唔通改咗版

複式洋房

2020勳章

太平公主 發表於 20-2-18 11:19
我之前懶,喺City Super買一盒係10包,不過就係10g 一包唔通改咗版

應該係,我見寫話新包裝。應該濃縮左

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
太平公主 發表於 20-2-18 11:06
係,薑奶湯最正,其他全部都唔及佢就咁沖落熱水度,等佢出味,唔會出得好多味,你記得記得輕輕力 ...

咁呢個好似幾好喎,我上胎都周圍搵薑野沖涼,但好多都係得個味,沖完個身完全唔覺暖嘅

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊