0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想請問BB 五個月大,三,四日先便便一次,每次poopoo 都係深綠色又糊狀, 這樣正常嗎? 已經轉過奶粉, 又食過益生菌。

別墅

BK Milk勳章 畀面勳章

Namrac 發表於 20-2-13 15:06
想請問BB 五個月大,三,四日先便便一次,每次poopoo 都係深綠色又糊狀, 這樣正常嗎? 已經轉過奶粉, 又 ...

你之前食緊咩奶粉?我個女之前都係咁樣三四日先一次便便之後我轉左食美素佳兒,便便即刻好返好多平均一日最少有一次,可以試吓再轉。

大宅

2020勳章

便便綠色唔係問題,係奶粉入面鐵質吸收唔晒者,反而係三日一次便便先係問題
囡囡而家食緊illuma,入面有hmo同埋mos,對個腸胃,同個免疫力都有幫助,而家基本上都係一人會有一次poopoo

洋房

回覆 Namrac 的帖子

绿色便便是铁质吸收吾到!三日一次便便,他便得辛苦吗?有放屁就吾怕!我家小魔星三个月大时一星期才便一次。医生说有放屁就吾怕!我快d畀益生菌她食好快就便便啦!你可以打电话问问健康院,或者奶粉公司都得!

複式洋房

fc1102 發表於 20-2-13 16:17
你之前食緊咩奶粉?我個女之前都係咁樣三四日先一次便便之後我轉左食美素佳兒,便便即刻好返好多平均一日 ...

我仔都係食美素, 之前再轉左能恩, 不過都係便便唔靚

複式洋房

prizem 發表於 20-2-14 17:46
便便綠色唔係問題,係奶粉入面鐵質吸收唔晒者,反而係三日一次便便先係問題
囡囡而家食緊illuma,入面有hmo同 ...

我諗都要轉一轉奶粉, 睇下佢情況

複式洋房

星野光 發表於 20-2-14 18:11

绿色便便是铁质吸收吾到!三日一次便便,他便得辛苦吗?有放屁就吾怕!我家小魔星三个 ...

佢有屁放, 但係始終都係三日先一次, 有便便又係糊狀

複式洋房

我仔仔飲開美素 便便一直好令 間中一日半日冇便便 但吾會超過2日 一直都係啡啡地色 間中加固既野吾同會轉下 平時都係啡黃色多 綠色便便係因為消化不良 可能你再試下其他奶粉好d 出面好多有400g既奶粉買黎試

複式洋房

我仔都係3-4日一次便便,飲eleva

大宅

2020勳章

囡囡食illuma organic有靚便便呀,如果你個b夾唔到的話可以試下轉呢隻

複式洋房

2020勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
好多奶粉都加太多營養搞到bb吸收唔晒,便便咪唔靚囉......我仔食貝x米都無呢個問題

複式洋房

我bb食皇家美素,便便都靚呀,平均一日都有一次,你都可以考慮下

大宅

2020勳章

Namrac 發表於 20-2-14 19:15
我仔都係食美素, 之前再轉左能恩, 不過都係便便唔靚

能恩便便綠色係正常架

別墅

2020勳章

便便顏色問題不大,反而3,4日便便呢個先係問題,
你試下隻enfinitas,加左益菌素

別墅

2020勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
BB夠6個月未?夠就可以磨爛蘋果比佢食,
我個個飲A+,咁樣日日有水果食,冇咩便便問題

複式洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
hkayan726 發表於 20-2-14 20:16

我仔仔飲開美素 便便一直好令 間中一日半日冇便便 但吾會超過2日 一直都係啡啡地色 間 ...

已轉左另一隻奶粉比佢試下

複式洋房

Kerry仔 發表於 20-2-22 23:54
BB夠6個月未?夠就可以磨爛蘋果比佢食,
我個個飲A+,咁樣日日有水果食,冇咩便便問題 ...

未夠6個月

複式洋房

木秦 發表於 20-2-21 18:23
便便顏色問題不大,反而3,4日便便呢個先係問題,
你試下隻enfinitas,加左益菌素 ...

已轉另一隻奶粉試試

複式洋房

LongTimeAgo 發表於 20-2-21 17:08
能恩便便綠色係正常架

係咁樣(emoji)

複式洋房

KristyLove 發表於 20-2-21 12:40
我bb食皇家美素,便便都靚呀,平均一日都有一次,你都可以考慮下

已轉另一隻奶粉試試

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊