夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

狐朦 發表於 20-2-13 18:26
處境題,朋友問題。
如果已婚,有小朋友,生活一般,冇車冇樓。
現在有個有錢男人,想你同嫁比佢,但暫時可 ...

完全吾考慮
錢我自己揾到

珍珠宮

回覆樓主:

第一買左先講
第二會唔會係老公請返黎試佢

公爵府

狐朦 發表於 20-2-13 19:02
佢又唔想離開老公喎

但如果突然有咁多錢,又突然成日出左去,好難唔知啊

伯爵府

回覆樓主:

咁似上個星期五套港式婚姻,個男人吾介意老婆俾有錢人包,因為一家生活質素提升左,但後來老婆同個冇錢既一齊就接受吾到離婚,離婚後靠之前有錢佬筆錢仲可以攪生意,真係周星馳話齋,你吾出去做點養我

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

處境題,朋友問題。
相信多過排隊買口罩喇,如果個位姐姐有相POST出來睇下就好喇

珍珠宮

aquamarine1030 發表於 20-2-14 09:49
佢好等錢使?愛老公仔女的話,點都冇可能考慮啦……而且佢都唔愛呢個大叔,除非佢任何人都唔愛,只愛錢,咁 ...

係啦,有好多錢,但可能冇左個家。

公爵府

處境題,朋友問題。

你朋友人格全無,為錢走人無問題,但又要錢、又keep住頭家,簡直無職業道德。唔係情夫要唔要你朋友離婚嘅問題,而係做人冇應有的底線同對人的基本尊重。不過各有選擇,好難謂

子爵府

可能我本身唔等錢使,我覺得有小朋友,要照顧家庭、工作已經好忙,邊有多餘時間精力玩呢d,代價仲咁大,除非老公好唔要得,否則諗到唔諗

珍珠宮

20150618bb 發表於 20-2-14 11:34
相信多過排隊買口罩喇,如果個位姐姐有相POST出來睇下就好喇

順眼普通女仔,唔醜囉,五官端正, 際遇問題

水晶宮

回覆樓主:

唔會為咗錢放棄老公小朋友,尤其係另一個男人的錢

珍珠宮

ricecooking 發表於 20-2-14 02:41
點先成日識到呢d人?

命運,際遇,可遇不可求

男爵府

層樓一定寫你朋友名? 定係個男人名,只係買黎俾你朋友住?個感覺真係怪怪地

珍珠宮

Aley1204 發表於 20-2-16 02:55
層樓一定寫你朋友名? 定係個男人名,只係買黎俾你朋友住?個感覺真係怪怪地

...

朋友名

男爵府

狐朦 發表於 20-2-16 03:03
朋友名

我唔會因為金錢同物質而被包養。除非自己老公爛滾爛賭,否則唔會放棄自己的家庭。因為老公係自己揀

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

alicego62 發表於 20-2-14 04:25
你朋友人格全無,為錢走人無問題,但又要錢、又keep住頭家,簡直無職業道德。唔係情夫要唔要你朋友離婚嘅 ...

Agree, 其實好簡單,樓主你如果問題係問緊一個男性朋友有咁的情形,有個闊太想包佢etc,我諗好多人都會話如果個男人接受的話係唔係男人來架,咁做人就唔好雙重標準覺得女人咁做冇問題,現實係,就算男女都係好有問題,一個女人已婚有小朋友就要家庭行先,嫌棄老公窮你可以離婚,只要係單身你想做人情婦係你選擇,但已婚被其他男人包養係通姦,唔通老公窮你就大條道理可以俾綠帽佢戴?

公爵府

rayrayus 發表於 20-2-16 03:29
Agree, 其實好簡單,樓主你如果問題係問緊一個男性朋友有咁的情形,有個闊太想包佢etc,我諗好多人都會話 ...

係你可以選擇離婚,但冇理由一邊要個老公,一邊就走去做人情婦,發神經。咁樣係作為一個母親及妻子,對你的小朋友及丈夫最大的侮辱。當然如果佢家人唔反對,而佢又過到自己個關,就另作別論

子爵府

處境題,朋友問題。
現在有個有錢男人,想你同嫁比佢,但暫時可 以唔洗你離婚,只做情人,即時買3千萬樓送比你,個月比十萬你洗。副身家你有一半,你地制唔制。但你唔愛佢的。但自知應該難再有另一個咁有境。...

大家感情關係都未開始就有咁清楚既條約, 買賣?

水晶宮

ricecooking 發表於 20-2-14 02:41
點先成日識到呢d人?

我都想知買張頭等艙機票
自由太多會令世人失去平衡

侯爵府

狐朦 發表於 20-2-13 19:02
佢又唔想離開老公喎

說易行難 以錢買你人格 咁就要睇你人格值幾錢了

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

狐朦 發表於 20-2-15 21:09

順眼普通女仔,唔醜囉,五官端正, 際遇問題
各花入各眼

首頁

尾頁

跳至