故障報告

跳至

首頁

尾頁

洋房

hi, 你好
本人一直接唔到訊息和提醒部份,請問如何是好?

管理員

精叻鼠年勳章 2020勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 7周年華麗國民 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 BK Milk勳章

開心小BB 發表於 20-2-13 23:30
hi, 你好
本人一直接唔到訊息和提醒部份,請問如何是好?
你好,請問是否出現白頁 ? 如手動拉刷頁面,能回復正常嗎 ? 我現在發送訊息 (PM) 給你,請查收,謝謝 !

子爵府

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
我可以接收信息同點評通知,但有人回覆我,就收唔到通知

超級版主

2020勳章 超級版主 BK Milk勳章 15週年勳章

ensureyip 發表於 20-2-22 01:31
我可以接收信息同點評通知,但有人回覆我,就收唔到通知

係手機出面既推送 or bk app 入面既紅點?我引用你,有沒有通知?

子爵府

bktcc 發表於 20-2-22 08:09
係手機出面既推送 or bk app 入面既紅點?我引用你,有沒有通知?

引用沒有,但點評同信息就有。問題出現左成年,之前已提供手機型號、版本同bk版本俾你地,都解決唔到

超級版主

ensureyip 發表於 20-2-22 10:29

引用沒有,但點評同信息就有。問題出現左成年,之前已提 ...

notification push 定係 app 內紅點

子爵府

bktcc 發表於 20-2-22 12:04
notification push 定係 app 內紅點

站內紅點冇,我撳入去通知,都冇。得點評嘅通知。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

超級版主

ensureyip 發表於 20-2-22 15:23

站內紅點冇,我撳入去通知,都冇。得點評嘅通知。

我睇番當年既問題係收不到手機推送通知,而家係 app 內無引用提醒內容,問題非常罕見

子爵府

bktcc 發表於 20-2-22 17:49
我睇番當年既問題係收不到手機推送通知,而家係 app 內無引用提醒內容,問題非常罕見
...

可能當年我誤解左,問題一直都係現在呢個。

超級版主

ensureyip 發表於 20-2-22 17:59
可能當年我誤解左,問題一直都係現在呢個。

每次更新左 bk app 問題一直都存在?而家係咪用 version 3.11.3,有冇試過 del app ?

子爵府

bktcc 發表於 20-2-22 18:13
每次更新左 bk app 問題一直都存在?而家係咪用 version 3.11.3,有冇試過 del app ?
...

係,當年你地建議議方法做齊晒,手機版本最新,bk版本最新,中間部機有壞,拎過去整,都重置過原廠,再下載返啲app,依然冇得解決。

bktcc  點評測試  發表於 3 天前

超級版主

ensureyip 發表於 20-2-22 18:54
係,當年你地建議議方法做齊晒,手機版本最新,bk版本最新,中間部機有壞,拎過去整,都重置過原廠,再下 ...

係咪我引用你的回覆,提醒內容及紅點都沒有?

子爵府

bktcc 發表於 20-2-22 19:57
係咪我引用你的回覆,提醒內容及紅點都沒有?

係啊,引用回覆兩樣提示都冇,但點評就有。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

超級版主

ensureyip 發表於 20-2-22 20:23
係啊,引用回覆兩樣提示都冇,但點評就有。

係網頁版睇睇依頁 , 有冇打惕 block 通知 ? 有既 , unclick 保存就得

子爵府

bktcc 發表於 20-2-22 21:10
係網頁版睇睇依頁 , 有冇打惕 block 通知 ? 有既 , unclick 保存就得

ok,宜家試下。謝謝。
更新:有返提示了,成功!

超級版主

發表於 前天 08:58 |顯示全部帖子
ensureyip 發表於 20-2-22 22:54

ok,宜家試下。謝謝。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊