親子旅遊

跳至
[日本] solved  

首頁
34567...11

尾頁

大宅

我都係跟永安買俾晒錢,問過佢地話機票要自己打去航空公司問,酒店就要到時取消左機票先再幫我問酒店點情況,正常酒店就唔可以取消,睇怕今次都預左退唔番

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

rebecca0113 發表於 20-2-25 11:44
我都係經永安買左4月中東京自由行套票
已俾晒錢
打去hotline無人接,email去永安又話 要跟出發日期跟進

我原2月頭去台北,也是經永安訂
佢地真係跟日期去覆

不過我都有打電話去...打左1.5小時通

大宅

rebecca0113 發表於 20-2-25 11:44
我都係經永安買左4月中東京自由行套票
已俾晒錢
打去hotline無人接,email去永安又話 要跟出發日期跟進

我經 專業旅運 訂機票、酒店及租車 10/3出發大阪。打去問專業可否延期或取消 退到幾多錢?
遲遲都未有答覆,唉!

男爵府

mickeybebe 發表於 20-2-25 13:39
我經 專業旅運 訂機票、酒店及租車 10/3出發大阪。打去問專業可否延期或取消 退到幾多錢?
遲遲都未有答覆 ...
我都係專業訂酒店3月尾去東京, 如退錢要扣 $2000, 或延期到9月尾。

大宅

wbowbo 發表於 20-2-25 14:02
我都係專業訂酒店3月尾去東京, 如退錢要扣 $2000, 或延期到9月尾。

都好扣$2000,咁你延期定取消呀?
問佐一星期佢哋重未有答覆,話27/2會覆

男爵府

mickeybebe 發表於 20-2-25 14:06
都好扣$2000,咁你延期定取消呀?
問佐一星期佢哋重未有答覆,話27/2會覆
...

佢又係要我 27號回覆佢, 未決定, 因為朋友唔太想9月去。
如果又係咁回覆你, 你又取唔取消?

大宅

wbowbo 發表於 20-2-25 14:22
佢又係要我 27號回覆佢, 未決定, 因為朋友唔太想9月去。
如果又係咁回覆你, 你又取唔取消?
...

都要等佢覆退幾多錢先或延期又怎樣,我們先再決定。因為我們班機現在重係正常起飛。
我本人重是心大心細,我們一行二十幾人,有一半想去,一半取消。而我就想延期。所以要等專業出的offer再決定。

wbowbo    發表於 20-2-25 14:34

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

lovely_lausuib 發表於 20-2-17 21:26

我都係買印航停飛,之後印航幫我轉左去程HKA,(直航 ...

我今日send了email去印航到問。
因為4月應該9成都去唔到, 都幾難0個案

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我 book 左 4 月頭去台灣,4 月中去日本
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Joey8 發表於 20-2-17 17:00
我四月中東京,希望順利出發
我都係 4 月中去,希望去得成啦

fatpanda    發表於 20-3-9 12:21
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

esmehouse 發表於 20-2-26 15:30
我都係 4 月中去,希望去得成啦

希望疫情快啲減退

寶石宮

Joey8 發表於 20-2-26 16:30
希望疫情快啲減退
個 trip 我舊年 12 月 book 架,仲要比晒錢,希望疫情快快攪掂,等我可以開開心心去日本

大宅

yuensiu 發表於 20-2-26 13:08
我今日send了email去印航到問。
因為4月應該9成都去唔到, 都幾難0個案

0個案應該冇可能我復活節去大阪,希望到時去得成

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

Hei62 發表於 20-2-26 17:15
0個案應該冇可能我復活節去大阪,希望到時去得成

我都係復活節 如果取消問左每張飛收$800,除非airline cancel機先可full refund。

珍珠宮

lovely_lausuib 發表於 20-2-18 08:41
就算退,都唔知搵邊間退?印航唔知仲理唔理

問左印航,如果取消問左每張飛收$800,除非airline cancel機先可full refund。

印航都好好叫我睇定d先,3月尾4月頭睇下airline會唔會cancel機。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

esmehouse 發表於 20-2-26 16:54
個 trip 我舊年 12 月 book 架,仲要比晒錢,希望疫情快快攪掂,等我可以開開心心去日本
...

我都係上年12月頭book,驚喜生日禮物送俾C6生日,買左ANA Business

大宅

yuensiu 發表於 20-2-26 17:21

問左印航,如果取消問左每張飛收$800,除非airline cancel機 ...

希望疫情快d過

公爵府

牛年勳章 夏天玩到顛

mc_pigpig 發表於 20-2-24 23:34
我都係4月頭大阪,今日收到長榮通知取消回港班機(我桃園轉機),即刻打去永安攪退款,不過等覆囉。
...

報告咁多位,我星期一打過永安hotline,同過CS 對話,佢話會有同事覆我,等到今日無人覆,於是再打,佢地都好好,無耍我的,再同CS 留低口訊,今日下午終於覆我,CS 話要我email confirm 退款,咁永安先會幫我同EVA 申請,每張機票要俾150蚊手續費,4至6個月退款去信用卡。

男爵府

yuensiu 發表於 20-2-26 17:21

問左印航,如果取消問左每張飛收$800,除非airline cancel機 ...

唔該晒,甘我地再等下先。
但因為我去程回程不同airline, 甘即係要等2 間一齊cancel flight 先退得到。

回程我要台北轉機,其實唔知到時會否唔飛得台灣

別墅

我三月尾去福岡,心情都好忐忑

首頁
34567...11

尾頁

跳至