6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

民房

我個仔由4個半月開始,日頭訓著都唔會超過1個鐘一定醒,夜晚最少醒4次以上,但明明夜晚見佢已經好想訓,但總要喊醒幾次,有冇人試過咁既情況?估唔估到呀b出左d咩問題?我埋身餵人奶,呀b又唔肯用奶樽食,我而家臨訓果餐已經加固再飲奶訓,情況都無改善,唔知咩原因,我好攰呀&#128557

別墅

2020勳章

4month sleep regression

大宅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
yinghahahk 發表於 20-2-14 02:22
我個仔由4個半月開始,日頭訓著都唔會超過1個鐘一定醒,夜晚最少醒4次以上,但明明夜晚見佢已經好想訓,但 ...

我女又係咁,可能吽牙唔舒服,晚上醒幾次啜住瞓,好彩日抖都有得同佢一齊補眠,只有諗住大個就會改善,加油

民房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
回覆 bonbon926 的帖子

已經超過左一個月,我之前都有睇過,以為挨過左一個月就無事,我本身埋身餵,而家落奶樽餵,驚佢因爲唔夠飽訓得唔好,點知而家食完9-10安奶都仲係咁醒,每次醒都要啜奶奶手

民房

回覆 camille_wilson 的帖子

你個女幾大呀?我諗緊應唔應該帶佢睇醫生搵出原因,見到佢就辛苦🤦🏻‍♀️

大宅

yinghahahk 發表於 20-2-21 00:39
回覆 camille_wilson 的帖子

你個女幾大呀?我諗緊應唔應該帶佢睇醫生搵出原因,見到佢就辛苦🤦&#1 ...

我女8個月啦,我諗佢係高需求BB,啜住比較有安全感,但又唔要奶咀,遲下一歲我諗住半夜俾水唔埋身啦,應該係心癮。

大宅

yinghahahk 發表於 20-2-21 00:37
回覆 bonbon926 的帖子

已經超過左一個月,我之前都有睇過,以為挨過左一個月就無事,我本身埋身餵,而家 ...

我女出咗4隻牙,呢兩晚又無話喊住醒,未出牙前會,但夜晚都唔會一瞓天光(同大仔一樣)醒咗會叫你埋身啜一陣又瞓過,所以有第一胎前科已習慣了

洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
我個b八個月都係咁呀,明明已經train 左佢可以自行入睡,但係每晚仲係醒好多次,吽牙仔都吾會成個月係咁掛,真係人都癲

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊