6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

用開瑞士寶X皮膚膏, 試過無數咁多隻其他牌子得佢同bb夾到, 但已經斷貨, 屋企存貨又用曬, 有無媽媽係相同情況, 試到有其他品牌嘅尿疹膏可以揸完bb pat pat唔紅?

大宅

2020勳章

回覆樓主:

我用施巴的patpat高,我仔得

伯爵府

2020勳章

我bb 用加州寶寶,已經用到第6樽,全個人都搽得

洋房

我用earthmama 第n罐

大宅

精叻鼠年勳章 2020勳章

sudocrem

別墅

2020勳章

falafalabu 發表於 20-2-14 04:19
用開瑞士寶X皮膚膏, 試過無數咁多隻其他牌子得佢同bb夾到, 但已經斷貨, 屋企存貨又用曬, 有無媽媽係相同情 ...

我屋企有兩隻,一隻醫院開既,另一隻mustela,兩隻搽左都ok

別墅

可以試試 weleda nappy change cream, 用左無紅,一係就用 sudocream。我bb用weleda無咩紅,一停用會容易紅,紅patpat用sudocream兩日就退。

複式洋房

謝謝各位回覆(emoji)(emoji)我之前試過mustexx sudocrexx biolaxx 甚至凡士林都係紅到腫... 不過已經剛搵到成份類近的可以接受, 謝謝大家(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
用開瑞士寶X皮膚膏, 試過無數咁多隻其他牌子得佢同bb夾到, 但已經斷貨, 屋企存貨又用曬, 有無媽媽係相同情 ...

我會先用加洲寶寶,再厚搽凡士林,每次換片都係咁,好快冇事(emoji)

別墅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
可以試下用醫院用開個隻康維,隔水能力強,幾次揸完好快都好番

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

用醫院果隻牌子啦!藥房有賣好像鋅鎂達膏 奶茶色手指大細

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊