1-3歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2020勳章

囡囡差唔多一兩個月就因為有d傷風咳要睇下醫生,聽sales 講食燕窩可以增強抵抗力,咁囡囡一歲大比佢食燕窩又得唔得呢?

別墅

2020勳章

增強抵抗力有好多方法
食多啲菜 生果 做多啲運動 曬太陽都可以
一歲食會唔會太細個

別墅

Sales 當然咁講啦,唔係點做你生意。你上iherbs 買d 維他命c 佢飲仲好

大宅

唔可以呀,寧願轉過隻可以增加抵抗力既奶粉仲好啦,再唔係食生果都可以

洋房

回覆 stepo 的帖子

我岁半喂我个囡食,她吾食益佐我!晒太阳,做运动都可以增强抵抗力!食多d水果!

別墅

stepo 發表於 20-2-14 11:30
囡囡差唔多一兩個月就因為有d傷風咳要睇下醫生,聽sales 講食燕窩可以增強抵抗力,咁囡囡一歲大比佢食燕窩又 ...

燕窩好多賀爾蒙,唔啱细個食

水晶宮

2020勳章

Never
咩age都唔應該食。

for immunity可以好多其他嘢。
manuka honey, fresh food and fruits
probiotics, kids vitamins

一定唔會比燕窩

大宅

stepo 發表於 20-2-14 11:30
囡囡差唔多一兩個月就因為有d傷風咳要睇下醫生,聽sales 講食燕窩可以增強抵抗力,咁囡囡一歲大比佢食燕窩又 ...

好多激素喎

大宅

2020勳章

唔可以呀,六歲之前都唔好食燕窩, 因為消化唔到架,
我囝囝之前都係成日病, 之後轉咗食 illuma 就開始好,
入面有hmo同埋mos對腸胃個健康同埋抵抗力都好,囝囝食左之後都病少左

大宅

唔食得呀,寧願食其他野增強抵抗力仲好啦

大宅

BB抵抗力弱可以試下帶佢去公園,曬八點前嘅太陽, 曬下太陽對身體都好架,但呢段時間開下窗通常,等自然光曬入去都有幫助架

大宅

增強抵抗力有好多方法,無必要比bb食呢類食物,可以食生果,奶粉,之類都可以增強到免疫力

大宅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
燕窩無激素.
但會促進新陳代謝.

你要1歲小朋友新陳代謝咁快做乜呢?
佢地本身已經好快, 夠晒快.
你見佢地皮膚損左, 好快埋口就知.

咁細個無必要食燕窩

別墅

1歲唔可以食呀,咁細個,BB消化唔到呀,轉一隻BB夾得到既奶粉會更好

複式洋房

唔係啦,如果想BB健康D,搵隻夾到bb腸胃既會比較好,因為腸胃好的話病都會少D

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊