網購天地

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2020勳章

想係深圳買d野,唔知有冇影響?

大宅

oceandeepsea 發表於 20-2-14 11:44
想係深圳買d野,唔知有冇影響?

4px二月十號開始有人收件

男爵府

2020勳章

回覆樓主:

其實官方集運嘅價錢係咪同其他集運公司差唔多?

侯爵府

2020勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
cm2ling 發表於 20-2-14 21:01
其實官方集運嘅價錢係咪同其他集運公司差唔多?

官集係平過私集咖,仲會快D ,只不過限制多(敏感貨唔送,即液體、中藥、較剪呀咁)

侯爵府

2020勳章

Elsa媽咪 發表於 20-2-14 20:18
4px二月十號開始有人收件

係呀,我已經收到年初三下單的東西。集運正常了,但好多店仍未發貨,已過7天無理由退款期。我想問下你們會等到幾時,先會搞退款呢?

大宅

Fion_Chan 發表於 20-2-16 08:42
係呀,我已經收到年初三下單的東西。集運正常了,但好多店仍未發貨,已過7天無理由退款期。我想問下你們會 ...

呢兩日D店舖先陸續發貨,我最遲嗰間十幾日都未發。
不過買之前都講左的

侯爵府

2020勳章

Elsa媽咪 發表於 20-2-16 08:55
呢兩日D店舖先陸續發貨,我最遲嗰間十幾日都未發。
不過買之前都講左的
...

就是買的時候沒有說明不保證發貨時間,我下單的店都是大大隻字說新年不打烊的……。物流慢,我可以理解,但連貨都未發,我就想退款算了。

大宅

Fion_Chan 發表於 20-2-16 09:02
就是買的時候沒有說明不保證發貨時間,我下單的店都是大大隻字說新年不打烊的……。物流慢,我可以理解, ...

你問下先,再唔理你
你就退款,有D寫就話不打烊,
但都唔係真係發貨的。宣傳手法

男爵府

2020勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章

Fion_Chan 發表於 20-2-16 08:36
官集係平過私集咖,仲會快D ,只不過限制多(敏感貨唔送,即液體、中藥、較剪呀咁)
...

我想問下,如果付到款去官集,咁是否代表可以運?

侯爵府

2020勳章

pinkybee 發表於 20-2-16 11:05
我想問下,如果付到款去官集,咁是否代表可以運?

你在店舖下單後,有些店會立即告訴你,你地址是官集集運倉,集運倉會拒收,這時候,店舖一是叫你退款,一是你再安排私集,店舖改地址去私集集運倉。我也試過店舖沒說什麼照去官集集運倉,但集運倉拒收,咁就退款(那是件熱敷的艾草包敷料,之前用過幾次官集都沒事,我後來改幫趁另一家店舖的也是官集,也都運到…)

男爵府

2020勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章

Fion_Chan 發表於 20-2-16 11:30

你在店舖下單後,有些店會立即告訴你,你地址是官集集運 ...

謝謝回答!
我第一次用官集,原本想運酒精,不過又怕運不了,因為用開私集仲未開工。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊