懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2020勳章

小米B媽媽 發表於 20-2-14 18:45
多謝你話我知「希望在明天」。我點都會捱過去。一齊加油!

試下飲熱檸水,橙汁,寶礦力,我頭幾個月水都飲唔到,不過飲到個三樣野。

別墅

小米B媽媽 發表於 20-2-14 18:44
多謝你鼓勵我呀!請問有汽水係咪凍架?我唔敢飲凍嘢。果汁我都有飲,但有啲好重防腐劑味,好難飲。淨飯水 ...

我會飲前拎出黎,放到室溫先飲!但有一次我忍唔住太口渴,飲左一啖,其實凍凍地感覺仲舒服(emoji)
但我都係唔太敢飲凍野既(emoji)

複式洋房

2020勳章

小米B媽媽 發表於 20-2-14 18:47
頭幾個月⋯⋯聽落好似轉眼會過,但身在其中嘅感覺真係漫長。多謝你鼓勵我呀,我會加油捱過去。
...

係呀,我完全明白。放心啦,會過去的

男爵府

2020勳章

小米B媽媽 發表於 20-2-14 12:53
由6週開始頭暈胃痛反胃作嘔,嘔口水嘔胃氣嘔食物。對任何食物零興趣。
而家7週,醫生開左止嘔藥同胃藥,但 ...

我22周啦。時間會過得好快。頭3個月真係好頂胃咩都食唔到。

飲檸檬汁加暖水會有幫助。

一進入第5個月,會食慾大增

大宅

小米B媽媽 發表於 20-2-14 18:51
含冰?凍架喎。唔怕咩?
恭喜你過左15週已重生,我好登你開心呀!

你含到溶 逐少落到肚 乜都暖啦
更何況到而家我一直都係飲冰水㗎 飲冰水先舒服D

洋房

Yingchyb 發表於 20-2-14 14:26
我都系嘔到顛左 宜家12wk 晚晚都嘔哂啲野出黎 有一晚仲訓吾到 一呼氣心口個位就好痛 嚇死我
好彩第日好啲 ...

我想問你生風懶點解決?我生左兩個星期好辛苦,食家7w

民房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
咪嘉 發表於 20-2-14 23:55
我想問你生風懶點解決?我生左兩個星期好辛苦,食家7w

呢排咁我都吾敢去睇醫生
我岩岩一開始生到好勁
一星期後佢自己慢慢小啲
我睇日產檢問下醫生再答你
我都系死忍嫁炸 有時未必系食野敏感
可能系衣著問題 床單被鋪都用啲舒服啲既質地
訓得好啲 冇咁痕 不過我上網睇好多都話急性風懶佢自己會消 忍過就冇事

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊