親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

上年經trip.com買機票今年四月去高雄,酒店訂hotels.com!琴日收到trip.com email通知航班取消。咁我首先打去Hotels.com 搞左酒店取消先,因為當初訂嘅房係不設退款取消,所以要搞清楚是否可退款。晚上打熱線,等左不夠半個鐘有職員接聽,佢知道我個case,叫我hold住電話,即時聯絡酒店,不夠10分鐘,佢回覆可以退款取消,即時幫我搞埋!跟住機票我用Trip.com app自己搞掂退票!佢個系統已預設好比我地自己取消。我其實第一次要取消行程,都怕會唔會好煩。好在兩間公司都安排得幾好!我唔係打手。純分享。

aeneas2011    發表於 20-2-28 01:27
wcpcelia    發表於 20-2-14 19:37

子爵府

2020勳章

我也跟 trip 交手過,感覺佢哋都算負責,幫手

超級版主

2020勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 夏天玩到顛

我都係hotels.com 卜左酒店、又係一樣不可取消(其中有d係十送一免費嘅酒店)
同你一樣,打去問,hold一陣就攪掂左

呢d時勢,可以唔飛就唔飛啦

公爵府

2020勳章

我想問trip.com 本身係可以全款退
定係因為台灣封左所以先退到?
我訂左暑假想試下取消但只可以退到稅

男爵府

andyan324 發表於 20-2-15 18:04

你暑假又冇停飛,所以暫時唔影響你行程,E個case應該冇得免費取消!

男爵府

andyan324 發表於 20-2-15 18:04

本身係要比手續費取消,但因為停航,所以航空公司可以免費取消或更改!

大宅

ms.aeroplane 發表於 20-2-14 14:01
上年經trip.com買機票今年四月去高雄,酒店訂hotels.com!琴日收到trip.com email通知航班取消。咁我首先打 ...

哪間航空公司?

公爵府

2020勳章

ms.aeroplane 發表於 20-2-15 20:46

本身係要比手續費取消,但因為停航,所以航空公司可以 ...

oic thank you

男爵府

AHGU 發表於 20-2-15 21:02
哪間航空公司?

中華

wcpcelia    發表於 20-2-16 15:19

翡翠宮

2020勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

I 大蚊豬   

男爵府

多謝分享

男爵府

畀面勳章

ms.aeroplane 發表於 20-2-14 14:01
上年經trip.com買機票今年四月去高雄,酒店訂hotels.com!琴日收到trip.com email通知航班取消。咁我首先打 ...

咁hotels.com好過agoda, 我今朝收到長榮通知取消咗4月中航班,打去agoda問可唔可以免費取消?佢話要send email去酒店問咗先戈再覆我!
長榮我仲未打得通佢個熱線!

別墅

我上次打台風都係免費取消到, 呢啲情況應該都係差唔多

侯爵府

夏天玩到顛

karenball 發表於 20-2-24 15:28
咁hotels.com好過agoda, 我今朝收到長榮通知取消咗4月中航班,打去agoda問可唔可以免費取消?佢話要send e ...

請問可以晌邊度搵Agoda 電話?我Facebook 留左message 咋。謝謝。

男爵府

畀面勳章

mc_pigpig 發表於 20-2-24 23:43
請問可以晌邊度搵Agoda 電話?我Facebook 留左message 咋。謝謝。

我都唔記得點樣搵到出嚟,我直接比你!

侯爵府

夏天玩到顛

karenball 發表於 20-2-24 23:45
我都唔記得點樣搵到出嚟,我直接比你!

謝謝你,希望我們大家都可以全數退款啦!

大宅

咁hotels.com好過agoda, 我今朝收到長榮通知取消咗4月中航班,打去agoda問可唔可以免費取消?佢話要send e ...

長榮如果你係上網買飛,直接上官網選退票就得,好易搞

男爵府

畀面勳章

mc_pigpig 發表於 20-2-24 23:48
謝謝你,希望我們大家都可以全數退款啦!

希望可以啦!大家喺到互相update!(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

男爵府

畀面勳章

Loves 發表於 20-2-25 00:16
長榮如果你係上網買飛,直接上官網選退票就得,好易搞

我係喺官網買飛架!原來可以上網直接退票架?咁使唔使收手續費?等我研究吓先!唔該哂你!

公爵府

2020勳章

如果唔係同一酒店,好難apple to apple比較
而且,對我自己黎講,唔中意on hold等回覆,阻我時間又阻waiting lane嘅人時間

我落左request,佢地搞掂先覆我,有效率啲~

個人意見姐~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊