親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

公爵府

牛年勳章 夏天玩到顛

karenball 發表於 20-2-25 00:17
希望可以啦!大家喺到互相update!(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

我今日打左去agoda(佢地Facebook message 無覆我),agoda 叫我send d 航班取消證明俾佢,都係同你case 差唔多,佢哋要問返酒店有無得退款

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都要讚Hotels.com! 我的Seoul 酒店本來2月16後non refundable, 不過online chat agent 非常體諒話佢幫我聯絡酒店,然後話佢地會full refund 俾我,機票取消證明都唔駛俾,服務態度好好,成個chat都係廿分鐘左右,不枉我年年都有用下佢

大宅

karenball 發表於 20-2-25 00:19
我係喺官網買飛架!原來可以上網直接退票架?咁使唔使收手續費?等我研究吓先!唔該哂你!
...

因疫情關係免費取消

大宅

ms.aeroplane 發表於 20-2-14 14:01
上年經trip.com買機票今年四月去高雄,酒店訂hotels.com!琴日收到trip.com email通知航班取消。咁我首先打 ...

Expedia 日本岡山之旅,幫到退酒店,,HKExpress無停飛,要自己聯絡,結果機票無得退

男爵府

畀面勳章

mc_pigpig 發表於 20-2-26 22:02
我今日打左去agoda(佢地Facebook message 無覆我),agoda 叫我send d 航班取消證明俾佢,都係同你case ...

今日Agoda用一個來電顯示係泰國區嘅電話號碼覆返我,話酒店覆咗可以退,開頭話因為我訂時係不設退款,所以退落agoda住賞錢,我話唔得,你退落去,我幾個月內點用到?跟住佢話幫我問,再覆我就話可以退返信用咭!

公爵府

牛年勳章 夏天玩到顛

karenball 發表於 20-2-27 17:12
今日Agoda用一個來電顯示係泰國區嘅電話號碼覆返我,話酒店覆咗可以退,開頭話因為我訂時係不設退款,所以 ...

Yeah 我地都可以退款!
我個case 同你一樣,初頭佢要我3個月內用哂agoda cash,點用喎,後尾好彩話30日內俾返錢去我信用卡。係就係掃興,但唔使抝數,唔使勞氣地退到錢,真係算係咁。

男爵府

畀面勳章

mc_pigpig 發表於 20-2-27 20:24
Yeah 我地都可以退款!
我個case 同你一樣,初頭佢要我3個月內用哂agoda cash,點用喎,後尾好彩話30日內 ...

但好奇怪,佢話可以退錢,收線之後我就收到信用卡信息話Agoda扣咗錢,個數exactly就係酒店嘅錢!你有無咁樣?

複式洋房

KikiAc 發表於 20-2-27 11:44
Expedia 日本岡山之旅,幫到退酒店,,HKExpress無停飛,要自己聯絡,結果機票無得退
...

公爵府

牛年勳章 夏天玩到顛

karenball 發表於 20-2-27 20:26
但好奇怪,佢話可以退錢,收線之後我就收到信用卡信息話Agoda扣咗錢,個數exactly就係酒店嘅錢!你 ...

我無喎,係收左線之後就收到 agoda email 話我退款已經辦妥,退款時間30日個email,但就無收過信用卡信息。但銀行點會話 agoda 扣左你錢既?

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

謝謝告知

大宅

回覆 rayrayus 的帖子

請問你book邊間酒店?我經Hotel.com book左4月首爾Pacific Hotel 話冇得退,請教吓jm我仲可以點做?謝謝

大宅

我係cheaptickets 買機票,覆我要收航空公司及agent charges, 而我已直接打去航空公司問我套機票可以全數退(可惜我不是直接跟航空公司買,一定要搵返agent處理)Agent 似係想食我兩份charges囉!

另酒店:Expedia 處理得好好CS 一流!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

onlytheone 發表於 20-3-7 04:49

請問你book邊間酒店?我經Hotel.com book左4月首爾Pacific Hotel 話冇得退,請教吓jm ...

我係半民宿嗰種,唔係真係酒店,你機票取消左未? 如果你同佢地講根本冇機去咁應該唔係問題? 我係online chat的,agent 完全冇留難我,我只係講機票我已經取消左因為我根本去唔到,返來要隔離,我明白我的酒店係non refundable but is there anything you can do? 佢就話幫我聯絡酒店,等左陣佢就話 We will take care of your full refund.

或者試下同其他agent 傾?又或者直接聯絡酒店? 希望你可以full refund

大宅

好的,我再試試謝謝你,另外HKExpress已取消了我的去程航班,但未有消息話取消回程航班,我係咪要上網refund左去程航班先?之後再等回程航班消息?吾好意思咁多問題,因為hotline成日打吾通

翡翠宮

onlytheone 發表於 20-3-7 08:18

好的,我再試試謝謝你,另外HKExpress已取消了我的去程航班,但未有消息話取消回程航班 ...

我係Cathay的因為Cathay 已經取消哂所以我冇問題,但我覺得先搞左航班取消哂先應該比較好,因為去都去唔到就唔可能用到酒店,同酒店解釋返CDC 都已經列左韓國係最高的level 3, avoid all nonessential travel, 佢地如果回冇問題,Hotels.com都應該唔會有問題?

唔駛客氣,你好有禮貌問,大家都要取消都係坐同一條船,我用開hotels.com真係客服幾好的,可能你嗰日的覺得你係4月出發所以冇咁上心? 再試下問,佢地應該都體諒,唔係你唔想去而係而家想出發都好難

大宅

明白,吾該晒,咁我再等吓先

男爵府

onlytheone 發表於 20-3-7 18:49

請問你book邊間酒店?我經Hotel.com book左4月首爾Pacific Hotel 話冇得退,請教吓jm ...

我book 高雄嘅酒店架

複式洋房

回覆 ms.aeroplane 的帖子

請問有冇人收到長榮的退款? 我機票直接經長榮買, 二月十日已經申請咗取消退款, 佢網上話7日內會退款, 但至今一個月仍然未收到佢嘅退款. 佢冇任何email address 可以問到

反而Agoda 話要一個月退款, 最後三日已經收到.

首頁

尾頁

跳至