懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

18年生左第一胎正常19年4月8W直接驗到空心胎
20年2月 12月23 LAST M,7W5D - 照肚得胎囊7W5, 照陰見到有營養胎, 同有好細唔知係咩似胚胎6W1D
醫生話太細唔肯定係咩, 所以要2星期再黎睇! 有冇機係差2星期?
有冇媽媽空心胎相似情況><
好傷心...
另外由last m 12.23 直到1.13先dodo
1.13先dodo計到2.14就6w1左右,同胚胎係岩
但計last m 7w5..

另外醫生俾左封信我中文係: 陰道超聲掃描顯示有一個小的胚胎(6週1天)。未檢測到心臟搏動。 2週後重新評估

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

2020勳章

newpower_hk 發表於 20-2-14 16:44
20年2月 12月23 LAST M, 7W5D - 照肚得胎囊7W5, 照陰見到有營 ...
如果經期唔準,週數就唔可以用last m計,醫生會用胎囊size或者胚胎頭臀長度去計。當個胎囊去到20mm-25mm通常照到心跳,即大概6-7週。

複式洋房

回覆 newpower_hk 的帖子

我試過,大概10後再檢查都係無成長,無左lu

大宅

kwdfmy 發表於 20-2-14 21:14

我試過,大概10後再檢查都係無成長,無左lu

都係有營養同胚胎嗎?

別墅

我都係18年11月生左大仔,餵左一年人餵,剛停人奶兩個月。上月發現有左,計last m係8w+,但去產檢照就只有6w+,有一點好細的杯胎,但就見到心跳。醫生話可能period亂左,要等2星期再睇。大家加油(emoji)(emoji)

複式洋房

有架。

大宅

姬智豆 發表於 20-2-15 14:03
我都係18年11月生左大仔,餵左一年人餵,剛停人奶兩個月。上月發現有左,計last m係8w+,但去產檢照就只有6 ...

你肧胎個時crl幾大?thanks

複式洋房

newpower_hk 發表於 20-2-14 16:44
20年2月 12月23 LAST M, 7W5D - 照肚得胎囊7W5, 照陰見到有營 ...

有幾cm ? 0.5以下就可以情況吾太樂觀,0.5以上會有機會多d ,我之前都試過,醫生嘅意見就係咁

別墅

newpower_hk 發表於 20-2-15 18:02
你肧胎個時crl幾大?thanks

好似係2.64mm, 超細. 超聲波都聽唔到心跳,只係肉眼睇到閃閃下

大宅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
thtp 發表於 20-2-15 18:29
有幾cm ? 0.5以下就可以情況吾太樂觀,0.5以上會有機會多d ,我之前都試過,醫生嘅意見就係咁
...

胚胎0.65cm, 6w1
胎囊2.75cm, 7w6

大宅

姬智豆 發表於 20-2-15 19:05

好似係2.64mm, 超細. 超聲波都聽唔到心跳,只係肉眼睇到閃閃 ...

希望我都有奇蹟!見到胚芽未見有閃

大宅

我6W照時得胎囊約4W5,8W再照時照到BB6W5,有心跳,經期35D,所以細左週半都正常。現在BB好健康,16W啦,建議搵個專業既產檢醫生,會安心好多。我初頭貪平去St Paul照,個黎醫生話懷疑我宮外孕,嚇到我擔心好耐,即刻搵返我上胎高醫生照,高醫生一睇就話我好正常,唔會係宮外孕,叫我唔駛擔心。

大宅

Katrina_cmc1104 發表於 20-2-16 16:35

我6W照時得胎囊約4W5,8W再照時照到BB6W5,有心跳,經期35D,所以細左週半都正常 ...

邊個高醫生??

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊