家庭理財

跳至

首頁

尾頁

別墅

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
3個月定期2.35%.....暫時比永隆 /中信 高 來緊好大可能再減息...

大宅

2020勳章

最近好幾間銀行都減息, 拆息都跌咗好多

我做6個月/12個月, 息口會高D

公爵府

2020勳章

Kkwong0816 發表於 20-2-14 21:34
3個月定期2.35%.....暫時比永隆 /中信 高 來緊好大可能再減息...

建行最少幾多作定期?

別墅

回覆 Evachau 的帖子

25万或以上有2.35%。 間野幾垃圾。之前開貴賓理財再做定期 多$1200。但半年定期都到期 $1200仲未派,轉錢走又會冇左$1200,所以唯有做多3個月

別墅

回覆 baby_CH 的帖子

係啊。應該仲會再跌。

大宅

2020勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
Kkwong0816 發表於 20-2-14 23:11
回覆 Evachau 的帖子

25万或以上有2.35%。 間野幾垃圾。之前開貴賓理財再做定期 多$1200。但半年定期都到 ...

$25萬3個月2.35%幾高喎!其他銀行要新客或新資金先有高息

別墅

baby_CH 發表於 20-2-15 08:31
$25萬3個月2.35%幾高喎!其他銀行要新客或新資金先有高息

交通之前d息低 2.17 釐
2月頭
有網上做定期 推廣
三個月 2.77 釐

但係唔知e+仲有冇

別墅

回覆 mkid 的帖子

嘩。交行原來2月頭做到咁高,謝資料。

別墅

呢幾日來講算唔錯

大宅

2020勳章

mkid 發表於 20-2-15 09:55
交通之前d息低 2.17 釐
2月頭
有網上做定期 推廣

呢幾日息口跌,應該無了,月初見有幾間2.5%以上

大宅

2020勳章

Kkwong0816 發表於 20-2-15 11:06

呢幾日來講算唔錯

係呀!定期剛到期,早1星期咪好囉

別墅

係....定期岩到..局做.....集友都好似幾高

大宅

回覆樓主:

下週一會減

別墅

回覆 oliloo 的帖子

再減擺去富途基金寶好過,有1.7-2.2% ..... 另外活期户口(大新必備,做齊任務有2.25-2.5%)

大宅

2020勳章

Kkwong0816 發表於 20-2-15 13:44

係....定期岩到..局做.....集友都好似幾高

無留意集友,請問做緊咩rate?

別墅

我都係睇呢區最近幾日POST.....見到大家報告息率都幾高....我冇集友所以唔太清楚

大宅

2020勳章

Kkwong0816 發表於 20-2-15 15:23

我都係睇呢區最近幾日POST.....見到大家報告息率都幾高....我冇集友所以唔太清楚:qui ...

我睇呢區,再上網睇返,最後揀咗東亞

複式洋房

回覆樓主:

邊間高D

複式洋房

baby_CH 發表於 20-2-15 15:55
我睇呢區,再上網睇返,最後揀咗東亞

東亞幾多

大宅

2020勳章

joanchan0898 發表於 20-2-15 17:08
東亞幾多

新客戶$50萬以上6個月2.5%

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊