自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

bdrescue 發表於 20-2-14 22:15
上網賣真無謂, 多左就比番屋企人啦, 好可能佢地見你大肚, 自己唔用/死慳都比你用, 點知你賣比人 ...

因為我哥喺日本買咗三家人分,每家都有幾盒,佢地夠,我第四盒加埋散裝十幾個俾買家果啲,其實等於我買返嚟個價,係見話俾老人家,我自己又多,先咁做

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

yelling3 發表於 20-2-14 22:15
我都覺,後生已經發現佢性格有問題,但無跳槽,覺得將就吓就一世,始終佢又無滾女無不良嗜好。都而家細路 ...

發現唔到就話ja
發現到都唔走
唔滾女係好
但淨係咁小事都鬧獲金
你孕婦黎個喎

珍珠宮

yuyueng 發表於 20-2-14 22:08
為左區區幾盒口罩要比人鬧鑊金,我都話香港人每個家庭有十盒口罩、十包米十條廁紙都唔夠。
...

係啦....難怪口罩咁難買

之個個帖屋企有200個口罩,老公想幫朋友,兩公婆鬧交
呢位有5XX口罩,轉賣圖利,兩公婆鬧交
咁多人認為值得為咗啲口罩鬧交.....

伯爵府

TAKTAKB 發表於 20-2-14 22:06
三個人11盒口罩
你賣比人,你隻佬仲要鬧你 : ...

三個人,點解要囤咁多呢

公爵府

口罩真係見盡人性的真面目.

珊瑚宮

2024年龍年勳章

你地洗唔洗預返俾屋企人呀? 如果唔洗又真係唔洗咁緊張喎,咁多盒都夠用好耐啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

秋天與楓葉 發表於 20-2-14 22:20
係啦....難怪口罩咁難買

之個個帖屋企有200個口罩,老公想幫朋友,兩公婆鬧交

名符其實為左口罩反臉

大宅

pakyumama 發表於 20-2-14 22:16
我係未缺貨前, $50合,買左3合, 到全城買唔到, 我俾左2合家人, 老公都有出聲叫我唔好再俾人啦.最後我得返1合 ...

咁你係俾家人. 點同je

其實樓主又冇錯, 自己有, 分啲俾其他人其實對整體社會防疫係好事
樓主老公都冇錯, 雖然係有10盒, 但係大肚成日要出入醫院, 用量都唔少.
最主要係溝通問題啦, 你地有共識, 同時樓主老公又唔會一時一樣, 咪唔會嘈囉.
如果樓主老公份人成日一時一樣, 然後又唔好彩當時唔啱佢心水咪中招.

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

依家係壓力過大 用一個少一個 唔食炒價下幾時有正常價口罩都唔知
就好似我咁 我好豪氣比100個我家人
但比街外人我就比一,二個
係重要性既問題 同埋其實真係佢講嫁炸
真係要幫老人家我直接比議員捐出去
太多人買黎轉手炒更高賣出去
同埋我既口罩全部都唔係炒價買番黎
我比哂人最後自己要硬食炒價我過唔到自己 我窮

唔好話我好多存貨就搞到出面人地買少左
我存口罩都唔係今時今日發生既事
長期病患者屋企多口罩好正常

公爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

剩返7盒,3個大人,平均1個人用2-3個月,如果疫情快過高峰期就 ok, 如果夏天都未控制到,咁就到時要再買,呢 d 話唔埋

你唔好嬲, bb 緊要,你到時出入醫院或者健康院都要戴口罩, 而家bb 同你緊要,你男人緊張你,你有乜事上嚟呻下,開心 d

大宅

cecelc 發表於 20-2-14 22:19
發現唔到就話ja
發現到都唔走
唔滾女係好

咪就係啲電視呀, 三姑六婆教壞人囉, 話女人點都要嫁, 要將就, 唔好要求高, 樓主啲要求低成咁, 無滾女無不良嗜好, 大佬, 對成世架, 我情願單身.

單身幾好, 啲口罩中意囤中意賣冇人會管生哂.

大宅

pat2331 發表於 20-2-14 22:20
三個人,點解要囤咁多呢

唔係刻意囤,算係突然有,爆前仲係易買時,喺藥房買咗兩盒旁身,到開始爆,gmarket訂咗五盒,唔知最後會唔會到,估唔到早幾日竟然出到貨,阿哥啱啱日本返嚟又留五盒咁我,加埋本身仲有幾pack7個袋嘅三次元,所以突然變咗富戶

大宅

somesome2020 發表於 20-2-14 22:24

其實樓主又冇錯, 自己有, 分啲俾其他人其實對整體社會防疫係好事

後面兩句都說穿了

水晶宮

yelling3 發表於 20-2-14 21:58
屋企有11盒50個口罩,連工人共3個人,有自己買,有屋企俾。
前排老公同意,上網賣咗3盒,500蚊3盒,叫正常 ...

賣3盒唔鬧
4盒就鬧
你老公似嬲你平賣多d
樓主、好人有好報

大宅

大戶 發表於 20-2-14 22:27
剩返7盒,3個大人,平均1個人用2-3個月,如果疫情快過高峰期就 ok, 如果夏天都未控制到,咁就到時要再買,呢 d ...

因為大肚,公司嗌我home office暫時至月尾,我兩,三日先落吓街用一個,先生返工每日有配給,係出門口果吓喺屋企拎一個,所以我覺得自己算多罩

子爵府

somesome2020 發表於 20-2-14 22:24

x2, 等同老公唔話老婆知借錢比人(借得預左無得還), 呢度都唔少人嗔同鬧老公

伯爵府

我只會原價出讓俾朋友,你老公係驚個買家拎出去高價賣蝕左姐,其實我覺得500蚊3盒都唔算平

子爵府

2018復活節勳章

既然有多
寧願問下家人仲有無需要
好過擺上網賣
我諗你c6 係怕仲有排帶先咁緊張
佢又返工你又大肚, 好快又出世
遲d 唔夠口罩又要去撲, 邊個撲?

同埋jm 諗住生完b 就唔要個b?

子爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

Del

子爵府

回覆樓主:

你咁有心。知道人哋買比老人家用。就唔好500蚊3盒上賣比人啦!仲話正常價。發國難財。

首頁

尾頁

跳至