自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

一家5大1細,得2盒防菌,半盒防花粉口罩。由年初一開始到依家未買到任何新口罩。fb“ 2盒,thx” 打到心都灰.....…

男爵府

畀面勳章

丫雅 發表於 20-2-15 10:43
一家5大1細,得2盒防菌,半盒防花粉口罩。由年初一開始到依家未買到任何新口罩。fb“ 2盒,thx” 打到心都 ...

我記得年三十,fb打 "2盒,thx",比咗半訂,上星期話被cut單唔夠分,最後拿得一盒。

子爵府

cnyiris 發表於 20-2-15 02:21
2個大人,得廿個,仲要日日返工

我見銅鑼灣有$250 50口罩 去看看丫

子爵府

吱喳momo 發表於 20-2-15 09:09
2人淨返30個左右。

前日亞媽突然話冇口罩,$28一個kf94都局住要買咗50個比佢頂住先,好肉赤

銅鑼灣 $250 50個 尖沙咀 $350 50 個
你去看下丫

子爵府

丫雅 發表於 20-2-15 10:43
一家5大1細,得2盒防菌,半盒防花粉口罩。由年初一開始到依家未買到任何新口罩。fb“ 2盒,thx” 打到心都 ...

如果唔怕炒貨 我見銅鑼灣 尖沙咀 $250/$350 一盒 唔洗搶

男爵府

2020勳章

馬明嫂 發表於 20-2-14 22:56
我見開始多左人買到口罩
希望遲D可以平點啦

我仲未買到,得返十個咋

珊瑚宮

2020勳章

回覆樓主:

40個咋 自己買餸用布口罩算

子爵府

ilovebb2019 發表於 20-2-15 12:30
我仲未買到,得返十個咋

如果唔怕炒貨 我見銅鑼灣 尖沙咀 $250/$350 一盒 唔洗搶

男爵府

2020勳章

馬明嫂 發表於 20-2-15 12:56

試過排隊好混亂,驚咗,加上又唔夠人快,放棄了。依家我心態都變咗,用到就嚟冇就炒價買,貴⋯買到都好,但最緊要係正品

公爵府

2020勳章

一日要消耗三個大人口罩,我計過捱到四月中,希望個疫情快啲受控。

我之前俾左50個俾朋友,又俾左啲長老,依家佛系排mask,撞得岩開銷又喺附近就排下,否則等到三月尾,開始無乜先再買,期望當時價格會變返正常。

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

臨時防護套裝8部曲 供不時之需
https://www.youtube.com/watch?v=rvlfJrFbhJ4

男爵府

一家4口有3個月存貨,尋日見到有個朋友高價買中童口罩點知d罩有污糟,即刻同佢聯絡送一盒俾佢小朋友。好心d人喺呢d非常時期就唔好再呃人啦

wcpcelia    發表於 20-2-15 15:41

子爵府

Vickymak2003 發表於 20-2-15 13:12
一家4口有3個月存貨,尋日見到有個朋友高價買中童口罩點知d罩有污糟,即刻同佢聯絡送一盒俾佢小朋友 ...

大宅

2020勳章

十個。但我二天用一個。預計用二十天。

子爵府

nama 發表於 20-2-15 13:03
試過排隊好混亂,驚咗,加上又唔夠人快,放棄了。依家我心態都變咗,用到就嚟冇就炒價買,貴⋯買到都好, ...

我買過 剪過 試過係真品

男爵府

2020勳章

馬明嫂 發表於 20-2-15 12:24
我見銅鑼灣有$250 50口罩 去看看丫

thx

大宅

pochario 發表於 20-2-15 10:36
嘩,你上嚟bk問好過啦,每個jm讓/送10個比你一定唔使咁貴。28蚊1個真係好貴 。
...

我都知好貴,不過急起上嚟都要買啦,莫講話老人家出去搶唔到,連我出去都唔夠人搶

子爵府

2020勳章

回覆樓主:

今日見荃灣千色隔離間藥房KF94賣$78/7個,價錢回落咗。

伯爵府

2020勳章

馬明嫂 發表於 20-2-14 22:56
我見開始多左人買到口罩
希望遲D可以平點啦

我有140個,仲訂左幾盒但貨未到過糸4個人用
今日開始由自己同丫仔用布口罩,因為環保兼吾想助長炒風

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

2020勳章

babytszkin 發表於 20-2-15 16:04
我有140個,仲訂左幾盒但貨未到過糸4個人用
今日開始由自己同丫仔用布口罩,因為環保兼吾想助長炒風

做得好靚,貼邊又方便換內層,自己整?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊