自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

2020勳章

想請教一下,我剛用boc pay來付款,試過幾次都失敗,已經綁定左,攞個code 出來付款都係付款失敗,我嘅boc ac 內有智能帳戶,和銀聯ac⋯⋯用銀聯AC有$300免找數簽帳額,我就係想用銀聯信用卡付款$300,但個app入邊係咪要set默認用銀聯付款才可以成功付款?

大宅

2020勳章

用呢個app用到火,一du搞到人地7-11部機都hand埋...唔知係咪卡問題,我用中銀銀聯唔得

大宅

2020勳章

kayikayi293 發表於 20-2-15 01:34
用呢個app用到火,一du搞到人地7-11部機都hand埋...唔知係咪卡問題,我用中銀銀聯唔得 ...

你又係咁?我剛剛默認左用銀聯唔知得唔得聽日試吓。。。。我只想用咗個$300免找數簽帳額。。。唔知仲有咩方法呢。。。。

大宅

2020勳章

lkube 發表於 20-2-15 01:45

你又係咁?我剛剛默認左用銀聯唔知得唔得聽日試吓 ...

大宅

回覆樓主:

我只link銀聨信用卡,一直用都冇問題,今日都用到。

大宅

2020勳章

bluebell22 發表於 20-2-15 16:14
我只link銀聨信用卡,一直用都冇問題,今日都用到。

請問你嘅BoC pay係咪都有個智能賬戶?是否要set默認銀聯付款後先可以用boc pay經銀聯付款

珍珠宮

2020勳章

lkube 發表於 20-2-15 16:22

請問你嘅BoC pay係咪都有個智能賬戶?是否要set默認銀聯付款 ...

香港用的話,QR CODE下面揀「國際/港澳臺地區」,再下面可以揀用智能賬户或信用卡。

珍珠宮

2020勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我一直有用無問題喎,link 銀聯扣數

大宅

2020勳章

lyh80115 發表於 20-2-15 17:35
香港用的話,QR CODE下面揀「國際/港澳臺地區」,再下面可以揀用智能賬户或信用卡。
...

我睇返個app,之前付款失敗時候扣數全部都係我嘅智能帳戶,但我嘅智能帳戶係冇錢,可能我冇link到銀聯雙幣信用卡...我啱啱默認返銀聯卡唔知得唔得呢希望用到啦⋯⋯唔該晒你地解答

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊