跳至

首頁

尾頁

子爵府

仔讀緊英藝N 班,停課咁耐想退學。有冇媽咪已經做咗手續?

複式洋房

solim 發表於 20-2-15 09:09

我都讀緊英藝n班,申請左半額學費,學校批咗,但家人都話退學好啲!寫左退學信比學校,但老師話退學要比全額學費,即一個月前通知!但我覺得好唔抵囉!一日都無返過要交學費!仲諗緊交唔交好,家人叫我唔交,點做好呢?

子爵府

polly0323 發表於 20-2-19 04:40
我都讀緊英藝n班,申請左半額學費,學校批咗,但家人都話退學好啲!寫左退學信比學校,但老師話退學要比全 ...

暫時俾半費先。三月中再開唔到會退學。如果內地疫情未好我老公份工應該好大影響,到時一定要停啦。

複式洋房

solim 發表於 20-2-19 08:41
暫時俾半費先。三月中再開唔到會退學。如果內地疫情未好我老公份工應該好大影響,到時一定要停啦。
...

我睇網上1月尾時,其他媽媽留言話一定要退,因為復活節都唔控制到疫情!之後好快又放暑假期,如果唔係原校上k1!根本無感情可言,拖住交幾個月學費都唔係路!

子爵府

polly0323 發表於 20-2-19 15:26
我睇網上1月尾時,其他媽媽留言話一定要退,因為復活節都唔控制到疫情!之後好快又放暑假期,如果唔係原校 ...

冇呀,其實會轉另一間上K.,但幾鍾意本學習檔案,睇吓3月中復到課就留住先,應該月底就知。

複式洋房

我1月尾知道延遲到3月2日復課嘅時候,就幫個仔退左學啦!因為覺得佢咁細個,就算真係復到課都唔知比佢返啦,小朋友唔識衛生意識,返到學又圍埋玩好危險,況且升K 1轉讀另一間,所以決定早啲退學,唔想白交學費

子爵府

Waiting614 發表於 20-2-25 23:43
我1月尾知道延遲到3月2日復課嘅時候,就幫個仔退左學啦!因為覺得佢咁細個,就算真係復到課都唔知比佢返啦 ...

我都停咗學了。

別墅

我仔讀緊賞湖n,2月中都退學了

民房

回覆 polly0323 的帖子

你好,我都係英藝n班家長,我2月份退學佢話都要交番2月同3月份既全額學費呀?請問各位係咪一樣呀?因我真心覺得好唔抵

複式洋房

jenjen722 發表於 20-3-4 15:42

你好,我都係英藝n班家長,我2月份退學佢話都要交番2月同3月份既全額學費呀?請問 ...

學校出左通告2月份交半額學費,但退學要交全額學費好唔公平囉!我2月中都寫左信退學,但老師話幫我爭取半額學費,我心想交半額都正常呀學校都要營運,但交全額好唔公平⋯⋯暫時拖住先囉!如果學校無相關優惠措施我諗我唔會交學費囉!

子爵府

jenjen722 發表於 20-3-4 15:42

你好,我都係英藝n班家長,我2月份退學佢話都要交番2月同3月份既全額學費呀?請問 ...

點解三月要交?

首頁

尾頁

跳至