自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

受疫情影響,香港人心情都麻麻地,EGL東瀛遊繼上星期向市民派出3萬個口罩後,再有抗疫新招,就係推出888元抗疫價首爾全天候掃貨5天團,於2或3月出發,去盡各個購物熱點,更特別安排一整天自由活動時間,方便團友去當地搜購香港非常短缺的口罩、消毒用品及各式各樣的健康產品。準備抗疫物資之餘,亦可盡情購物抒發一下鬱悶。

提提大家,依家入境韓國要有特別準備,包括每名旅客都要提供各自手機號碼(夫婦或同行小童,要視乎官員決定),確保手機號碼在韓國能使用,提供在韓地址,下載韓國政府推出的「自我診斷手機應用程式」。另外,每名旅客如攜帶口罩數量多於300個,出境韓國時需要作出申報。
詳情:https://www.egltours.com/itinerary/tour/HTKSDS05

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

人地見到亞洲人都唔想接待啦

wcpcelia    發表於 20-2-16 15:40
想認識多啲屯門友

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

唔係啩

香港已經有確診個案,仲要一團一團咁去旅行?
咁香港封關義意何在!!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

可以唔飛就唔飛,做好自己當幫忙啦

男爵府

3月份情況都未必樂觀, 搭飛機好高危, 而且四圍都有機會有隱形帶菌者, 為咗自己、為咗他人,都唔應該周圍去。不過我覺得總會有唔怕死嘅人

男爵府

bonnie991 發表於 20-2-16 09:10
3月份情況都未必樂觀, 搭飛機好高危, 而且四圍都有機會有隱形帶菌者, 為咗自己、為咗他人,都唔應該周圍 ...

嗰 d 唔止唔怕死,仲要心存僥倖。

大宅

回覆樓主:

去買口罩都抵

panda361    發表於 20-2-16 22:04

水晶宮

bonnie991 發表於 20-2-16 09:10
3月份情況都未必樂觀, 搭飛機好高危, 而且四圍都有機會有隱形帶菌者, 為咗自己、為咗他人,都唔應該周圍 ...

中咗又喺人地國家隔離,又或者突然暫停航機來往香港, 之後又嘈住話包機返香港...
呢個時候咁多突發因素, 就唔好出門

子爵府

2024年龍年勳章 睛靈勳章

DonnieBB 發表於 20-2-16 14:10
中咗又喺人地國家隔離,又或者突然暫停航機來往香港, 之後又嘈住話包機返香港...
呢個時候咁多突發因素 ...

絕對同意

男爵府

EGL延期要俾手續費的, 唔會退錢的

大宅

我fd上兩星期係韓國,人地聽到廣東話已變臉

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

子爵府

sts8000 發表於 20-2-16 13:55
嗰 d 唔止唔怕死,仲要心存僥倖。

有同事一個去左泰國一個去左日本回來就馬上返工

侯爵府

輸打贏要, 民智倒退

侯爵府

kayikayi293 發表於 20-2-16 17:03
我fd上兩星期係韓國,人地聽到廣東話已變臉

"香港人" 被外國歧視, 仲俾自已人唾棄

複式洋房

回覆 cheuknamng 的帖子

大航假期在facebook宣布,鑑於近日新型冠狀病毒疫情於韓國持續擴大,為保護所有團友及員工的安全和健康,決定取消即日(24日)起至3月31日期間出發的所有韓國旅行團,涉及約50團,影響逾1000人。

繼今早宣布取消3月15日前出發韓國首爾的旅行團後,康泰旅行社再宣布取消3月31日前出發的所有韓國旅行團,涉及約65團、約1300名團友;4月1日或以後出發的首爾旅行團將於稍後再作安排,涉及約30團、約570名團友。

康泰旅行社表示,已報名的人可選擇轉團、保留團費6個月或扣除手續費後退團。

永安旅遊亦決定取消今日起至3月31日期間出發的所有韓國線旅行團,受影響的旅客可選擇轉往其他旅行團、保留團費6個月,或減除手續費後退回團費。

東瀛遊宣布,鑑於韓國大邱新型冠狀病毒肺炎個案急劇飈升,為顧及員工及旅客健康安全,決定取消2月25日至3月31日期間所有韓國旅行團,涉及約900人、約45團。

東瀛遊表示,已報名者可以選擇轉團、保留團費6個月或扣除手續費後全數退款。至於4月1日起出發的韓國旅行團安排將稍後公布。已報團旅客可致電3692 0888查詢。

首頁

尾頁

跳至