時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

yeemeif 發表於 20-2-16 08:50
如果只係呢個疫症,香港唔會咁快死得咁仆直,多得呢7個月嘅暴動,呢個疫症就等如再淋吓火水咁解,而家行行 ...

呢個疫症其實對全球經濟都有影響,除左疫情外,遲下恐仲有蝗害,今次真係禍不單行

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

cherriehahaha 發表於 20-2-15 20:05
金舖都拉晒閘....
琴晚星期六,老銅好多都熄晒燈啦....

已經無生意,仲要而家幾乎日日都有珠寶金行被打劫,唔開好過開,而家d仔十幾歲就食大茶飯,個個膽生毛,暴動前都唔係咁

珍珠宮

pomanlife 發表於 20-2-16 08:57
呢個疫症其實對全球經濟都有影響,除左疫情外,遲下恐仲有蝗害,今次真係禍不單行

...

對全球經濟有影響就梗㗎啦!但香港仲多埋之前咁多個月嘅暴動,死上加死,零售業飲食業本身已經吊緊命,再加上疫情,直頭宣佈死亡

子爵府

yeemeif 發表於 20-2-16 08:58
已經無生意,仲要而家幾乎日日都有珠寶金行被打劫,唔開好過開,而家d仔十幾歲就食大茶飯,個個膽生毛, ...

已捉到人?你點知班賊既背景?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

yeemeif 發表於 20-2-16 09:02
對全球經濟有影響就梗㗎啦!但香港仲多埋之前咁多個月嘅暴動,死上加死,零售業飲食業本身已經吊緊命,再 ...

還有酒店業,航空業,airline 又cut 來往香港航線

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

祝福大家

珍珠宮

yaumuimui 發表於 20-2-16 09:03

你唔記得咗有一單有個笨賊留低咗銀包咩 豬到無人有,班豬隊友比佢累死
有睇新聞都知啦!仲有尋日有一單16歲仔搶警槍呀?咩世界?

子爵府

yaumuimui 發表於 20-2-16 09:03

無論班賊咩背景,主要原因都係警察要應付暴徒,警力被分散,賊人見有機可乘,仲唔出嚟攪攪震咩
另一原因就係經濟差,失業搵唔到工,窮途末路咪打劫囉

珍珠宮

謙仔媽咪 發表於 20-2-16 09:37
無論班賊咩背景,主要原因都係警察要應付暴徒,警力被分散,賊人見有機可乘,仲唔出嚟攪攪震咩
...

咪係!成班暴徒日日搞事令到警察疲於奔命唔夠人手,唔夠警力,治安插水式咁差,鋪頭日日拉閘,遊客唔敢嚟,經濟係一環扣一環,唔好以為唔係做旅遊航空零售飲食就唔關自己事,個個唔敢出嚟消費,香港經濟就停頓,下一個失業就可能係自己,到時搵唔到工唔該唔好喺度怨,當日你係自己有份支持

公爵府

二世龜 發表於 20-2-15 21:43
1. 琴晚係星期五

2. 昨晚旺角好多人,食飯間餐廳話要90分鐘要交枱(好耐無聽過)

呢個時勢邊間餐廳要90分鐘交檯咁full?

我想知吓因為應該好好食遲d可以去

大宅

電腦壞咗打去維修公司都冇人聽。

大宅

yeemeif 發表於 20-2-16 09:44

咪係!成班暴徒日日搞事令到警察疲於奔命唔夠人手,唔夠警力 ...
嘩咁恐嚇都得ge, 你係咩人?

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

大宅

pomanlife 發表於 20-2-16 08:57

...

張地圖係表示啲咩架?

珍珠宮

GG668 發表於 20-2-16 10:22

我係正常香港人囉!你以為我係恐怖份子 我講緊香港已經發生咗嘅事實,我恐嚇邊個?難道你唔係住緊香港唔知香港發生緊咩事?而家係暴徒嚇緊我地呢d正常人喎,你好似懞查查咩都唔知咁嘅

大宅

回覆樓主:

send左幾十份,一個回音都無!
題外話,interview係咪都戴口罩呢?

大宅

hohoho924 發表於 20-2-16 11:11
send左幾十份,一個回音都無!
題外話,interview係咪都戴口罩呢?

有啲喺電話會講明叫你戴口罩,有時就當場會叫你除低

複式洋房

回覆 hohoho924 的帖子

不要灰心總會早日會收到好消息,你現在找緊什麼工?

翡翠宮

畀面勳章

GG668 發表於 20-2-16 10:22

人地講事實,咩叫恐嚇
日日是好日

珍珠宮

mother904 發表於 20-2-16 11:41
人地講事實,咩叫恐嚇

佢應該未見過世面,出面發生緊嘅事佢一無所知,新聞唔睇街又唔出個隻,如果佢親眼見到暴徒點樣扑爛晒交通燈,商場,港鐵,舖頭,食肆,放火,堵路,放氣油彈,佢會否暈低

首頁
12345...6

尾頁

跳至