時政擂台

跳至

首頁
12345...8

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

其實係呢D思覺失調病先至係現今最大病毒

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Hayeungyeung 發表於 20-2-16 14:57
有患者返過大陸叫G,呢個真係唔知

我都有聽聞,80歲患者喺上郵輪前只係喺大陸逗留幾個鐘,就係去咗happy

琥珀宮

gazatester 發表於 20-2-16 14:45
要求政府控制疫情,但唔比政府起隔離中心,唔可以起肺炎診所。

要求政府全面封關,但又要政府去湖北,郵輪 ...

有班人個腦壞咗㗎嘛!亦有班人自私㗎嘛!

伯爵府

回覆樓主:

果班吾係香港人,只係香港曱甴,香港的毒瘤,成日系坑渠出來散播病毒

三國1    發表於 20-2-16 20:50

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

拉比2018 發表於 20-2-16 15:05
佢哋不忘初心,要揽炒香港,梗系乜都唔比政府做

珍珠宮

我都覺得香港越嚟越怪雞

水晶宮

回覆樓主:

仲有,罷工醫護話醫院裝備唔夠,但就唔比人供應去醫管局 全部自相矛盾擺明係為反而反

男爵府

回覆樓主:

仲有d垃圾工會久不久走出嚟以罷工要脅政府封關,自己崗位唔做好……

男爵府

ricecooking 發表於 20-2-16 16:11
仲有,罷工醫護話醫院裝備唔夠,但就唔比人供應去醫管局 全部自相矛盾擺明係為反而反
...

仲要走出嚟講嘢的也不是做前線,佢哋份工真係好得閒,可有可無……

子爵府

TMC3012 發表於 20-2-16 14:55
算吧, 大半年乜都慣, 乜都反
屋企隔離最好啦, 中左都仲可以同街坊打交道麻
...

根本借啲倚,為反而反

珍珠宮

呢8個月來,真係見識唔少有精神分裂的人!

其實都知邊班人,不過佢哋真係好厚面皮!為反而反,為恐不亂!

大宅

全球最自由城市,沒有之一

政府做乜都要俾市民插手,一小撮人就可以反政府施政。

總之有人唔認同政府,就可以反,可以要挾,逼政府就範

政府你想點有冇問過「我」700萬個我!

男爵府

香港人個朶臭晒啦

珍珠宮

忌廉溝鮮奶 發表於 20-2-16 16:20
全球最自由城市,沒有之一

政府做乜都要俾市民插手,一小撮人就可以反政府施政。

4樓就出現左個「表表者」!

男爵府

香港人跟本就係寵壞曬,成日以為乜都圍住自己轉

男爵府

good_pig 發表於 20-2-16 15:24
其實香港幾百萬人,點可能會一樣諗法呢?

世界其他地方都係一樣,如果有地方全部人諗法一樣仲奇怪

完全同意諗法一定不一,偽邏輯將所有反對聲音歸同一人?

「如果尖銳的批評完全消失,溫和的批評將會變得刺耳。
如果溫和的批評也不被允許,沉默將被認為居心叵測。
如果沉默也不再允許,讚揚不夠賣力將是一種罪行。
如果只允許一種聲音存在,那麼,唯一存在的那個聲音就是謊言。」
-- 李怡引述網傳柏拉圖

If sharp criticism disappears completely, mild criticism will become harsh. If mild criticism is not allowed, silence will be considered ill-intended. If silence is no longer allowed, complimenting not hard enough is a crime. If only one voice is allowed to exist, then the only voice that exists is a lie.
-- allegedly from Plato

珍珠宮

回覆樓主:

真心 黃人要搞到香港咁
其實真係全部一齊攬炒
我有3個黃同事呢一年入面搞結婚
都出事
取消延期乜都有

想普通市民攬炒
自己都唔方好過既!

水晶宮

我真係唔敢同其他國家嘅人講自己係香港人