時政擂台

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

FB D人成日話而家派口罩,派物資,揾大量口罩都係黄絲做。之前撑警同D愛國人乜都冇做。

其實呢個時候應該大家一齊同心抗疫並唔係再分化。所以都好小上FB.

我過年前係信箱已經收到一包有2個口罩,2支搓手液同5片獨立包消毒濕纸巾。係親共政黨派嘅。佢地做左野冇話比你地知姐。

Charlotte_mom  政治話題請移玉步到親子王國 - 時政擂台討論  發表於 20-2-16 16:55

水晶宮

零零零 發表於 20-2-16 16:02
FB D人成日話而家派口罩,派物資,揾大量口罩都係黄絲做。之前撑警同D愛國人乜都冇做。

其實呢個時候應該 ...

黃屍一直都係咁,好既野人地做,佢哋唔會報導,一係就搵d黑材料抹黑,黃屍做就小小就打鑼打鼓,大台專業文宣做到足

大宅

咁你覺得佢地衰咪唔好要佢地d野,留返俾其他有需要既人咪得囉。特登開個post為咩??為左幫佢地宣傳,你饋章了。

大宅

回覆樓主:

絕對認同。好多藍絲人做咗好多野。不似班yc做小小扮偉大。
有些人周圍送口罩。做口罩,消毒液。
不過yc一定不會講。

伯爵府

黃c講一套做一套。
我媽個屋苑之前警察入屋苑唔可以,因未得法團批准不得內進,當時個候任區議員大大聲話警察不能進入。
而家選到後,又話法團做乜唔俾佢洗樓派口罩俾已登記人士,仲要夾硬強入大廈洗樓。

我媽話啲街坊堅嬲,未得批准警察唔入得但佢自己一樣未得批准,但話自己係區議員大晒!
芭芭拉

珍珠宮

回覆樓主:

理由好簡單因為今次區議員泛民佔多數成幾百人,而建制得果幾十個人,好明顯點够人爭呢?

就算做左都無人知,泛民現在是財氣大,人物大,要吹大來為自己做宣傳易過建制。

睇下黃痴瘋能上頭條就知有乜大就有乜大了。

子爵府

過年前我仲買到$50一盒口罩

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

政治話題請移玉步到親子王國 - 時政擂台討論

複式洋房

honeyjerry 發表於 20-2-16 16:32
咁你覺得佢地衰咪唔好要佢地d野,留返俾其他有需要既人咪得囉。特登開個post為咩??為左幫佢地宣傳,你饋章 ...

我覺得邊個衰?我又幫邊個宣傳?

我個post 好特登開?你都好趣緻喎。

要宣傳一早開post 啦,等十幾日先講?

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

華記正能量早兩日都特登派口罩俾清潔工人啦,只不過無炒作無上報唧!

我阿媽今日都話前日有親建制派,派口罩俾佢地呢啲老人家!

其實黃絲派口罩要搞好多野先派俾人架,有啲仲衰到要人排隊及叫口號毒咒警察先派俾你,佢地係利用派口罩來進行政治炒作,完全心術不正,好卑劣!

公爵府

因為FB黃到屎

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

大宅

唔通好似馮盈盈戴住個黑罩約晒記者易相去派罩咩

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

媽咪面 發表於 20-2-16 16:44
黃c講一套做一套。
我媽個屋苑之前警察入屋苑唔可以,因未得法團批准不得內進,當時個候任區議員大大聲話警 ...

報警話佢擅闖民居!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

首頁

尾頁

跳至