時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

iamcute_lala 發表於 20-2-16 23:46
警察最叻唔係叫人攞證據咩?
警察最叻就係要求你地呢啲成日老屈人既垃圾拿出證據來呀!你地就喇喇聲拿出證據來啦,老屈人唔使證據佐證架咩?成日口UP UP當秘笈,UP完又倒轉要人俾證據?青山走犯呀?完全唔識用正常思維諗野咩?

子爵府

iamcute_lala 發表於 20-2-16 23:45
你覺得係就係道理
你唔啱聽嘅就係歪理
已經講咗呢條唔係數學題 係常識題 係邊個最需要嘅問題

康美樓企得遠又着得又嚴過醫務人員,如何分別到是警察? 不是衛生署有關人員嗎?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

侯爵府

廢事quote 上面條黃毒友。康美樓樓下不是警方?

不用計人頭。只計總數?咁,RTHK拿得少啦!可憐。拿多d 口罩啦 !點夠保護架?

消防救護是他/她自己分開數。現在又話我分開數?教我是歸消防處的? 人無恥,真的無敵!

====
黃人,繼續啦。香港沒警方,很快到你們以黑暴話事啦!見人就打,或火燒。見中資商業就放火。公共交通工具放炸彈。(啊,又是警方做的!明晒!)

香港死了一大半啦!繼續啦!香港不回歸美國,班垃圾不心息架!繼續搞死香港,日日放火啦!(啊,又是警員做的。)

別墅

你地講到甘 同班極權統治者有咩分別一個社會就係需要唔同聲音
mud鬼野傷港電台啊 本來立場唔同表達d野唔arm你聼就話傷港?
大公報成日廢青前廢青后 呢d就唔係分化唔傷港?
係米想走大陸後路 到時上網打d敏感話題都會被和諧 講錯幾句唔arm聼的説話就被消失?
起碼我唔希望變成甘

大宅

回覆樓主:

YouTube 原本見 4 萬個 like, 去完個厠所就4.1 萬個 like. 勁!!!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

開心吸收勳章

hker 發表於 20-2-16 22:34
他/她自己話:點解要計平均數啊!

====

係囉!RTHK對住大氣電波,點解要咁多囗罩呢?唔通....太口臭?!

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

如果事實既話用嘻笑怒罵方式去表達我認為無問題!

但如果唔係事實既,只係一些未經證實既傳聞,或網上圖片故事,就係度嘲諷人,咁樣等同於誹謗,被暗諷針對既對象緊係唔高興架啦。

老實講成日咁樣造謠抹黑警隊,針對警隊、打擊警隊士氣,到底對整個社會有咩好處呀?死黃人為了自己既政治目的,不惜將香港既百年基業打爛,好心你班死黃黑人咪咁癲啦!

侯爵府

InkCartridge 發表於 20-2-17 00:18
係囉!RTHK對住大氣電波,點解要咁多囗罩呢?唔通....太口臭?!

RTHK唔多!總數29000( 大約)。人地d 天才,叫我用common sense去思考啊!

29000 masks邊夠架?又記者又dj, 一人拿夠60個啦! 人地話,警方得60 人(or 100 人)接觸病菌。其他全部坐房架。 (d 天才,又知病菌在哪的?日日放火暴動班人。個個也沒帶菌的?d 天才,天生異品,連virus 也看到

====
辛苦RTHK, 那麼少口罩。一人才拿33個。陰功。

大宅

MMVV 發表於 20-2-16 22:13

你無嘢嘛!唔係應該指駡嗰人先至拿証據出來嗎?你話我今早去大 ...

侯爵府

回覆樓主:

我又來嘻笑怒罵, 港台個個職員正乞兒, 日日乞飯食, 樣又衰, 正八婆八公

侯爵府

回覆樓主:

傷港電台,正一食老母反老母的打靶仔

寶石宮

2024年龍年勳章

ocarebear 發表於 20-2-17 01:26
我又來嘻笑怒罵, 港台個個職員正乞兒, 日日乞飯食, 樣又衰, 正八婆八公
...

幸福可以好簡單

寶石宮

2024年龍年勳章

agee 發表於 20-2-17 02:37
傷港電台,正一食老母反老母的打靶仔

笑C禾
幸福可以好簡單

首頁

尾頁

跳至