自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

sisbro 發表於 20-2-21 01:26
不過你買,送俾佢地....快靚正
又有禮貌

不如⋯
其實,大家都可以,買d "鄧腳貼"
放在信箱,俾樓上,一來....有善點,二來你係第一個受惠嘅

男爵府

回覆樓主:

睇完你地既post,我先發覺自己唔係最慘,叫做有少少安慰,樓上細路日日練跑,又行到bing bing ping ping,連我7歲女都忍唔住話想投訴佢,我唯有安慰阿女話樓上哥哥可能有病,控制唔到自己行為,亦借鑑佢不要這樣影響到他人,所以住我樓下應該好幸福

男爵府

birdy09 發表於 20-2-20 11:51
我等緊搬離呢度嘅一日。我會再同管理處講,但係同管理處講嘅作用不大。事關樓上畜牲係唔會理其他人。難保有 ...

講都冇鬼用,大部份人係咁做人,住咁多度,只有一次楼上係谂人

男爵府

D人真係好自私
唔理時間,鐘意跳就跳,跑就跑,拉傢俬。
根本冇理其他人。

大宅

回覆 sisbro 的帖子

最怕買左佢唔用。。。。。

大宅

回覆 kenobaby 的帖子

不如我搬去你樓下

大宅

回覆 bearking 的帖子

住咁多度。有邊度D牆好D,分享下。

男爵府

樓主,我調轉係被投訴嗰個,我樓下投訴我屋企有波子聲同拉櫈聲,每兩個禮拜左右就禁鐘上黎問我地做乜咁嘈,但次次我地全家都已經熄燈訓晒覺。
有次佢特登黃金時間夜晚八點幾上黎笑笑口話想了解下,咁我亦唔介意(況且嘈音又唔係我整出黎),一入屋坐低就話嘈音好困擾呀,d拉櫈聲成晚有,又話朝早六點幾有人彈鋼琴,下午有小朋友跑來跑去,我話我小朋友返下午班冇人,我話你隨便參觀我間屋,我屋企冇鋼琴冇木櫈,最後佢睇完間屋之後話:係噃,又真係冇可能整到d聲喎~
(其實我都幾on居,比佢入黎我屋企,如果佢係儍佬我應該渣到冇)
之後佢就冇上過黎,然後我發現佢自己搬走左

大宅

回覆 Patsiu 的帖子

係嫁,明知吵到人,佢都唔會小心嫁。沒有文明教化,所以又名: "畜牲"

大宅

回覆 sisbro 的帖子

係人既習慣問題,又唔理人感受。如果送下野,可以了事就好啦。
多數佢會覺得自己D 腳無問題,唔會用 lu.

大宅

回覆 kgm 的帖子

我明白呀。下次你叫看更一起入去啦,安全D。

有時聲音,可能係 (上,下) x (左,右) 8個方位,所以好難定位。
但如果真係唔係你,那好快會還你清白既。

我就好sure 係樓上啦

都好佢自己搬走左。
我都好想搬呀,但一賣一買要成 30 万。。但長遠一定會搬,就先忍幾年,當做練習,又希望我唔會忍到short 左。

男爵府

我以前住過長x樓(即係比人投訴嗰間屋)佢d樓隔音真係超差我半夜去廁所可以聽到隔離屋嘅嘔吐聲,阿仔房又會聽到唔知邊度水喉隆隆聲,所以我點解會比人投訴我完全明白,我住咗三年唔使罰錢就即刻賣左即走

大宅

回覆 kgm 的帖子

依家換左邊道/邊頭/發展商?我好想搬,但又怕又係吵到死。。。。。
Pm 我都可以。

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

樓主好困擾啊 我住過長實樓,好彩冇嘈音問題。

我覺得你本身對聲音也較敏感,下次換樓買頂樓。

大宅

回覆 vet 的帖子

要減敏,又要搬頂樓。

男爵府

sisbro 發表於 20-2-21 01:26
不過你買,送俾佢地....快靚正
又有禮貌

米以為你買埋比佢地用就得,通常呢種人會條氣唔順,因為佢自己係覺得無野,唔覺得咁會對人地嘅生活,做成好大嘅影響,自私鬼黎

男爵府

kgm 發表於 20-2-23 00:09
樓主,我調轉係被投訴嗰個,我樓下投訴我屋企有波子聲同拉櫈聲,每兩個禮拜左右就禁鐘上黎問我地做乜咁嘈, ...

應該係你隔離左右D声黎,一樣會傳到楼下嫁

大宅

係嫁,佢會話個個都係這樣住啦,係你自己敏感。做好人無用嫁。

大宅

其實如果佢聽下左右就知邊道傳來啦,又真係無腦。。。。。

大宅

樓上又唔知做什麼,又拉野,又跌野。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊