時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

s160656 發表於 20-2-16 21:01
今日有朋友send 來話見 Facebook有人免費派口罩,跟著有個遊戲玩,就係 用一對膠拖鞋去打 林鄭樣 既圖,類 ...

其實擺明係派比d黃屍曱甴,因為之前嘅年宵花市,班犯聞檔位咪專門整依d咁既遊戲,又有好多人比d小朋友玩

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

NO

侯爵府

crystal媽咪 發表於 20-2-16 21:07
唔會
要講任何口號、咒人我都唔會

我都不會 有錢收我都唔會做啦 莫講話無

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

小傑媽媽 發表於 20-2-17 08:57
我免費派口罩比人都有條件架,條件就係對方真像好缺口罩又買唔到我先會比,公公婆婆優先
...

你同佢地嗰啲人點同呢
你係睇到邊啲人最有需要先俾
不要從別人的嘴裡去認識我

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

榮盛 發表於 20-2-16 23:12
便宜莫貪,,,要還o架,,
現兜兜有例子你見啦!我最多唔出街,用布口罩,用紙巾,,,,
掉轉講,比幾多 ...

侯爵府

sjnl43 發表於 20-2-16 23:44
之前有新聞, 口罩被加左大麻, 政治團體口罩

被人加左咩唔知, 上左引有排受人控制

侮辱+惡毒…………諗+做得出嘅,好人有限,無論為咗乜都極不該

侯爵府

Png 發表於 20-2-17 00:23
那位阮XX小朋友太有趣! 好似細路仔玩遊戲咁
唸起個場境都好好笑
排隊逐個大叫大跳, 玩完先有一粒糖 ...

係喎……自己友都咁玩法,哩條友心理變態

侯爵府

WARBIAU 發表於 20-2-17 06:21
今日都收到亦唔會轉發,見到好不安,任何有要求先免費派發嘅野都唔會要
...

大宅

回覆樓主:

呢 D口罩用咗都會仲肺炎,
留返比D曱甴用!

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 sjnl43 的帖子

鬧8婆唔係口孽,咁自己唔8又點會覺得人地8呢,但一出口就加個死字就係口孽,家事本來唔想講,不過一講口孽同我娘親就有咁見証.
06年有晚半夜,我老子突然覺得心唔舒服,但又唔想嘈醒亞太后,就忍到天光6點幾叫醒太后,話心口好唔舒服要去醫院,果日係星期3來架,醫生話佢要通波仔,但同我大佬講,老人家個心臟好差,驚通唔到,只係比D藥佢舒緩下,但亞太后就同佢講...冇錢呀咁貴,呢句說話老子同我講時,係唔開心架,當時老子都只係78歲,話老又唔係老啦.

係醫院幾日佢覺得自己冇野啦,又精神左就話應該星期一都出得院啦,星期6中午,太后拎左飯同湯去,我老子食左兩碗飯突然就嘩一聲訓返係床就走左啦,當時太后就係坐係道,睇住佢咁就走左.

點解要講呢件事,因為亞太后鬧親我老子就一定咁講:你快D去死啦,仲唔死,你死比我睇啦,什至叫我老子中出馬路比車扁喎,真係好難聽都講得出口.

到最後我老子一句說話都冇同佢講就死比佢睇low,過左幾年亞太后走前,都係一句說話都講唔到,因為成日鬧人,鬧得多,比佢鬧完哂冇野好講,想講都出唔到聲,我地一行開,冇人係道佢就靜靜走左.

睇到我父母咁,我信有因果架.

<br><br>

男爵府

開心吸收勳章

我唔會要。無都唔會要!

子爵府

設計咁嘅所謂遊戲的人,心腸歹毒,他送出的是正宗黑心口罩

大宅

No, 其他地方都有口罩賣,只是價錢貴。

首頁

尾頁

跳至