自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

要近屋企又就時間仲要係小朋友想學既都幾難搵,尼期甩左好耐再入返都唔奇,同埋佢可能想入既學校係有興趣班上有一技之長會易入D又唔奇你又唔洗咁勞氣

珍珠宮

畀面勳章

Chowying 發表於 20-2-16 23:19
其實係唔同興趣班同埋補習班可以夾得埋個時間唔撞好緊要㗎, 唔容易砌到呀個時間表
...

要砌好個時間表真係超級難,仲要配合埋路線圖,如有其中一樣有變真係人都癲

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

似係多人爭難入o既興趣班

瑪瑙宮

JUNE408 發表於 20-2-16 21:29
我有好幾個朋友話興趣班打電話佢叫地要交三月份學費
否則唔留位
佢哋好緊張即刻去交

咁你问佢唔答吗

侯爵府

牛年勳章

交錢留位有咩問題?睇標題以為話停課其間仲好緊張上興趣班我自己都幫小朋友交定之後期數嘅興趣班學費,唔鍾意臨時臨急先慢慢安排,而且老師或補習社都要出糧都要有收入,作為打工人將心比己,疫情之中我都唔想無糧出。作為家長,如果小朋友持續上開嘅,我唔會唔交錢然後預人哋一定要留個位俾自己,之後真係復課無期先退錢就另一回事

琥珀宮

JUNE408 發表於 20-2-16 21:29
我有好幾個朋友話興趣班打電話佢叫地要交三月份學費
否則唔留位
佢哋好緊張即刻去交

想長期學既興趣班,比錢留住個位,好正常。

又唔係話死都要去上堂,有咩咁緊張?!

水晶宮

天佑我們 發表於 20-2-17 10:59
要砌好個時間表真係超級難,仲要配合埋路線圖,如有其中一樣有變真係人都癲
...

中!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

要排好耐至有位?

水晶宮

去玩下 ok la , 成日困在屋也不是辦法吧

首頁

尾頁

跳至