自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

究竟我是誰 發表於 20-2-17 18:18
好彩無聽班黑護話要全面封關,
否則呢班人要繼續濟留日本

封關封埋黃森美老豆老母 就真係自己攞黎

侯爵府

c9c9c9 發表於 20-2-18 08:28
今朝睇新聞,有船上面確診家屬又話政府太遲派包機去接佢哋,其實日本政府都未曾做好其他檢疫,未決定可以點 ...

係咪囉,傻傻地,扭下計要食奶即有,以為自己係Baby

伯爵府

czl115 發表於 20-2-17 17:25
今日郵輪上又有99人確診!
呢班人真係極高危,可能有D中左都未自知
希望政府企硬,一定要強制隔離檢疫

同意

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

setrea 發表於 20-2-18 17:22
封關封埋黃森美老豆老母 就真係自己攞黎

有JM話全靠黑護罷工,迫到政府9成封關,既然如此,希望佢哋再嚟罷工, 誓要令香港全面封關

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

bigyanb 發表於 20-2-18 18:51
係咪囉,傻傻地,扭下計要食奶即有,以為自己係Baby

訪問位楊生夠攪笑啦,話政府冇 "好" 主動咁聯絡佢哋喎,話記得係、好似只有一次,淨係問佢坐包機回港嘅意向

佢係咪想政府每4小時打比佢提佢換口罩,問佢今日痾左未,夠唔夠厠紙用?

侯爵府

MM2H 發表於 20-2-18 19:03
訪問位楊生夠攪笑啦,話政府冇 "好" 主動咁聯絡佢哋喎,話記得係、好似只有一次,淨係問佢坐包機回港嘅意 ...

咁攪笑,依個冇睇,係咪帶眼鏡露台房果個,話自己冇出去放風,喺艙睇戲

翡翠宮

bigyanb 發表於 20-2-18 19:10
咁攪笑,依個冇睇,係咪帶眼鏡露台房果個,話自己冇出去放風,喺艙睇戲
...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200218/mobile/bkn-20200218130948380-0218_00822_001.html

資訊保安專家……喎

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

支持政府企硬。
做得好。

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

H_A 發表於 20-2-18 19:57
支持政府企硬。
做得好。

x100

水晶宮

littlesister 發表於 20-2-18 16:39
有班人成日覺得警察無野做,銀行又要看守,天橋又看守,美心話又看守,家居隔離又看守,咩都警察做,但又 ...

係呀,佢地以為警方得軍裝嫁咋!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

Chunhinkakiu 發表於 20-2-18 01:33
森尾話阿爸阿媽已在日本隔離,返到嚟唔使隔接受隔離喎,佢個fb被人插到飛起 ...

呢條兩頭蛇、對佢極度反感!

珍珠宮

MM2H 發表於 20-2-18 19:03
訪問位楊生夠攪笑啦,話政府冇 "好" 主動咁聯絡佢哋喎,話記得係、好似只有一次,淨係問佢坐包機回港嘅意 ...

想要點聯絡配合呢?唔係話政府啱曬、但香港人可唔可以咪成日雞蛋裏挑骨頭?睇得多都覺得煩厭

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

翡翠宮

nobodyfool 發表於 20-2-18 21:28
想要點聯絡配合呢?唔係話政府啱曬、但香港人可唔可以咪成日雞蛋裏挑骨頭?睇得多都覺得煩厭
...

有時都諗,係咪傳媒只揀呢d訪問播出街,為求鬧政府,個個鬧嘅都係小學雞話題

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

MM2H 發表於 20-2-17 20:39
多讚賞,少責罵

無錯

珍珠宮

MM2H 發表於 20-2-18 22:14
有時都諗,係咪傳媒只揀呢d訪問播出街,為求鬧政府,個個鬧嘅都係小學雞話題
...

根本就係……就近期郵船泊岸同長安邨既訪問、都睇到記者用誘導問題意圖得到理想既答案、記者專業操守有幾多、大家心有數呀……

琥珀宮

loved 發表於 20-2-18 09:59
政府今次企硬值得俾個 like

有專家support,林鄭會企硬d嘅

禁止訪問

翡翠宮

nobodyfool 發表於 20-2-18 22:19
根本就係……就近期郵船泊岸同長安邨既訪問、都睇到記者用誘導問題意圖得到理想既答案、記者專業操守有幾 ...

傳媒有問題,但亦因為有一批人鐘意睇,呢樣先可悲,唔會分析以偏概全……
你見bk都有部份係完全為鬧而鬧,無理可言,有幾個仲不停開鋪但斬頭切尾,跟住加句恐慌性評論,但求嘩眾取竉

首頁

尾頁

跳至