時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

去到邊都係要比人管架啦,移左民係人哋包容你,你好被動咁接受,而且先進國家本身制度環境好,即使做唔返老本行都唔會覺得委屈。
香港條路係咁架啦,只係望疫情之後回復軌道,唔駛日日望住啲口罩心生怨恨。

水晶宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我都好想走,可惜冇錢

珍珠宮

2020勳章

SandyKL 發表於 20-2-18 21:39
唔想我走,想彈佢地走,搵撻地俾佢地自己獨立飽佢就最好嘞。

係,成日都諗,直情香港島搳左比佢哋獨飽佢,中環灣仔全部移師九龍,重整機建

珊瑚宮

MM2H 發表於 20-2-19 00:27
係,成日都諗,直情香港島搳左比佢哋獨飽佢,中環灣仔全部移師九龍,重整機建
...

佢地又好奇怪㗎喎,搵馬鞍山做首都,但又最鍾意搞港島,咁搞事果班人住邊度多都大概心中有數啦! 俾離島佢地好啲,咪冇咁容易過到嚟市區呢邊,又可以自耕自給。

大宅

小談心 發表於 20-2-18 07:10
我從來冇呢個想法
自己+老公所有親戚朋友係曬香港
自己英文又普通

疫症都其次,有個咁嘅政府,大陸人入侵,真係死得!

子爵府

冇條件冇資格嘅人講移民係咪超級無聊嘅事!

侯爵府

2020勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

im跳跳豬 發表於 20-2-19 01:57
疫症都其次,有個咁嘅政府,大陸人入侵,真係死得!
咁你快d走啦!唔走你自己都講真係xx,移民去美國重新做人啦!

侯爵府

2020勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

小談心 發表於 20-2-18 07:10
我從來冇呢個想法
自己+老公所有親戚朋友係曬香港
自己英文又普通
唔好叫人走啦!你顧住自己先啦!講得出就要去做,快d離開香港啦!走左大家都好呀!

男爵府

2020勳章

究竟我是誰 發表於 20-2-18 18:19
最可怕係有班支持暴徒嘅所謂“和理非”

新冠狀病毒的確係好可怕
但嗰班自稱愛港卻經常破壞香港嘅毒瘤更可怕

大宅

cbeyond 發表於 20-2-18 22:34
乜原來你覺得自己好重要嫁
唔知唔覺添
大把人過年前上了國內, 仲有大把人要上國內工作 ...

人地做野就無計,死都仲要上去玩呢隻,er, 點講呢,應該形容為無公德心,公民質素低。no, 國內好似係叫素質,講錯sorry 呀吓。仲有,唔係人地做錯,我跟住做就叫啱囉,錯就係錯,人地搶野,我又搶,唔代表大家都啱囉,呢個道理,我諗3歲都識啦掛,如果有家教的話

男爵府

其實香港係冇咩好,就算係飲水嘅資源都被污染,環境擠迫,住屋垃圾,只係一個容易搵快錢嘅地方。

我覺得有得移民就應該去移民。
注意:本人所發佈的帖子大部份均為轉貼,如本人所發的貼子有任何問題及投訴,如本人所發的貼子有任何法律責任,本人恕不負責!

水晶宮

2020勳章

litttle_o 發表於 20-2-19 05:20
人地做野就無計,死都仲要上去玩呢隻,er, 點講呢,應該形容為無公德心,公民質素低。no, 國內好似係叫素 ...

你有無搞清楚時間先, 過年前未提過任何話所謂封關, 只係遠地方有疫症。
點解唔可以北上, 香港日日有暴徒破壞, 大把人去了國內避靜。
形容無公德心, 質素低係班賤格暴徒, 仲有暴徒班無恥支持者。
閣下只不過係網上9唔搭8人, 我唔需要跟你解釋自己去國內理由。
人地搶我又搶, 講緊你自己呀
你自己咪就係人搶你就搶, 過年前到現在, 超過1個月
新戶呢, 還是分身戶呀, 搶住幫針姐出頭, 都睇吓時間, 14日期早就過去
針姐 叫人衝 自己鬆
叫人罷工, 自己返工
就應該無時間限期

伯爵府

2020勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

外國月亮是否圓
待你住久一點便知道
世界沒有一處地方是沒缺點的
移民到那裡華人都是華人
不尊重自己的根
去那裡別人也不會尊重你

珍珠宮

2020勳章

MM2H 發表於 20-2-19 00:27
...

港島?要獨立就去荒島,話破壞完自己會建設返,有本事就去荒島睇下點由零開始建設比大家睇!

珍珠宮

2020勳章

amazingkitkat 發表於 20-2-19 06:08
其實香港係冇咩好,就算係飲水嘅資源都被污染,環境擠迫,住屋垃圾,只係一個容易搵快錢嘅地方。

我覺得有 ...

咁清高搵咩快錢呀?移去台灣住鄉村食民主先有叫活

子爵府

2020勳章

melisa 發表於 20-2-19 08:48
外國月亮是否圓
待你住久一點便知道

Totally agree with u

大宅

melisa 發表於 20-2-19 08:48
外國月亮是否圓
待你住久一點便知道

[img align=left]http://tickers.baby-gaga.com/t/dogdogard20070117_7_BBD+is.png[/img]

大宅

cbeyond 發表於 20-2-19 07:13
你有無搞清楚時間先, 過年前未提過任何話所謂封關, 只係遠地方有疫症。
點解唔可以北上, 香港日日有暴徒破 ...

無人阻止你北上,你而家都可以上去擁抱大灣區㗎,中左唔好回港播毒我話之你去武漢, I don’t really care. 不過咁又係,香港遲遲唔封關,遲早比其他國家封埋,香港人咪只有北上囉。你都係早著先機,失敬失敬

水晶宮

2020勳章

litttle_o 發表於 20-2-19 09:30
無人阻止你北上,你而家都可以上去擁抱大灣區㗎,中左唔好回港播毒我話之你去武漢, I don’t really care ...

諗清楚你自己想點先再寫, 廢事繼續出醜
無人阻你北上? 咁, 你出來回post為乜?
為左幫針姐拖呀

針姐叫人衝 自己鬆
叫人罷工 自己返工

中左唔好返香港, 你仲唔碌去同郵輪上人講呀, 黑心yc
I don't really care, 咁你仲繼續講咁多廢腑之言, 真的...

大宅

cbeyond 發表於 20-2-19 09:34

諗清楚你自己想點先再寫, 廢事繼續出醜

我唔阻你北上,不過你上完,中左,唔好回港播毒同埋要你地口中萬死不辭既黑醫護照顧你,留係上面醫就得啦。

首頁

尾頁

跳至