自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

因剛剛失業, 負擔不到太貴金錢. 萬能JM們可否介绍平平地婦科照照看什麼事?
UPDATE
[size=1.25em]各位 JM, 好多謝大家介绍和分享, FINAL 我上星期睇左醫生, 照左子宮內有粒纖维瘤, 但醫生話如沒影响到大量M到或痛可以不做手術, 因我將到更年期, 粒瘤會慢慢死.
當日我也聽醫生意見順便落樓下幾層化驗所做埋乳房造影檢查, 因對上一次巳是8年前照. 睇下安心D, 當我影哂左右共四張片後, 姑娘問完醫生後要求我再照多一張右胸, 個心巳沉一沉. 然後可走得等報告出.剛婦科醫生打比我, 乳房造影張片發現可能有 D 野. 約我星期六回去專科檢查抽野驗仔細D.
唉! 好無助好徬徨, 萬一真的有事點算? 今月中剛失業又無左保險, 失禮D講做手術都無錢. 我覺得我人生好失敗.

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

無人介绍嗎?

水晶宮

回覆樓主:

係咩事??

專科全部一千up

子爵府

排家計會 健康院

男爵府

karenlohy 發表於 20-2-18 12:10
因剛剛失業, 負擔不到太貴金錢. 萬能JM們可否介绍平平地婦科照照看什麼事? ...

我去St Paul 照聲波同驗埋抹片係一千二百有找, 已經比自己執業的婦科平, 你可以compare 下, 一係問吓母嬰健康院, 可以一試, 一間唔得打去第二間試

子爵府

回覆樓主:

想平睇政府醫生,再轉介

wcpcelia    發表於 20-2-18 14:44

男爵府

karenlohy 發表於 20-2-18 12:10
因剛剛失業, 負擔不到太貴金錢. 萬能JM們可否介绍平平地婦科照照看什麼事? ...

家計會可以嗎?

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

平就政府或健康院。家計會都有,不過家計會就貴少少。

別墅

Ivan1023 發表於 20-2-18 14:19
家計會可以嗎?

家計會可以,之前去做子宮檢查全套包檢驗費500有找…………

珍珠宮

多謝各位 JM. 我這星期發覺左下腹裏面 yim yim 痛,
一向月經定期定量, 但前個月只來一丁点, 上個月又忽然山洪瀑發咁. 有d擔心想照下.
家計會只得抹片無得照, 而且排期耐, 所以想找私家.

水晶宮

karenlohy 發表於 20-2-18 14:33
多謝各位 JM. 我這星期發覺左下腹裏面 yim yim 痛,
一向月經定期定量, 但前個月只來一丁点, 上個月又忽然 ...

你預私家除左幫你照,一定會叫你做抺片,
照超聲波加抺片, 一定OVER 一千.

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Budget 預幾多?

子爵府

QNDEC 發表於 20-2-18 14:12
我去St Paul 照聲波同驗埋抹片係一千二百有找, 已經比自己執業的婦科平, 你可以compare 下, 一係問吓母 ...

我都覺得,St Paul呢個係算平;我排期去東華東院做,都係咁上下價錢。

珍珠宮

cy101 發表於 20-2-18 14:49
Budget 預幾多?
你好, 我預 $1500 左右啦.

珍珠宮

QNDEC 發表於 20-2-18 14:12
我去St Paul 照聲波同驗埋抹片係一千二百有找, 已經比自己執業的婦科平, 你可以compare 下, 一係問吓母 ...
Hi, 請問你睇過的 St. Paul 醫生什麼名? 是否打比 book 便可 ? many thanks.

大宅

karenlohy 發表於 20-2-18 15:05

我上個月專科做抹片同照都係1400 左右,你嘅預算應該都多醫生做到

大宅

karenlohy 發表於 20-2-18 15:05

雅蘭中心,黃逸華醫生,我去年即照加抹片,驗埋尿都是千一、二蚊,宜家都冇乜自由行,好快有得睇。

侯爵府

schricky 發表於 20-2-18 14:18
想平睇政府醫生,再轉介
可能要等一两年先排到專科。

珍珠宮

玩具勳章

jollynoven 發表於 20-2-18 14:00
排家計會 健康院

聽聞家計會好多大6人

男爵府

畀面勳章

法國醫院