在職全職

跳至
[在職媽媽] 兩邊不是人

首頁

尾頁

大宅

貓狗褓姆 熱血勳章

純粹呻下 話說係呢間公司做左年半 升左一次職 本身係做admin 但新老細上場 要有小小改動 將我由admin 調去Marketing, 但又話四月一先正式。本身MKD 阿姐已經唔太like 我 , 佢覺得老細空降我去佢部門唔知有咩因由 (本身佢同新老細都互相唔妥)到依家都未交帶過我會做咩 同埋覺得我唔係親生 死都唔放野比我做 而舊阿姐又已經把我本身admin 工作pass 晒比其他同事 依家我兩邊都無晒野做 日日返黎坐 雖然安慰自己淨坐有糧出 但其實一點都不好受 呢d無間道生活 唔知要捱幾耐 (emoji)

大宅

回覆樓主:

咁老細係咩原因要你轉dept?
表面又好 背後又好

大宅

貓狗褓姆 熱血勳章

abc1100 發表於 20-2-19 00:58
咁老細係咩原因要你轉dept?
表面又好 背後又好

表面係headcount 問題 , 內面好似係想我學左MKD 既野 ,踢走個阿姐 (但自問無咁既意思)

瑪瑙宮

MKD 野同 ADMIN 風馬牛不相及, MKD 野唔係話學就學到. 點解搵你做無間道唔搵第二個做呢?

大宅

貓狗褓姆 熱血勳章

Nancy20090615 發表於 20-2-19 10:58
MKD 野同 ADMIN 風馬牛不相及, MKD 野唔係話學就學到. 點解搵你做無間道唔搵第二個做呢? ...

我都想知呀 (emoji)

男爵府

回覆樓主:

你阿姐其實係咪想踢走你就真,一個未做過mkt走去有本事踢走個阿head,.

珍珠宮

珍珠包包 發表於 20-2-18 12:32
純粹呻下 話說係呢間公司做左年半 升左一次職 本身係做admin 但新老細上場 要有小小改動 將我由admin 調去M ...

咁點解你肯轉?

大宅

貓狗褓姆 熱血勳章

CorrineNg 發表於 20-2-20 12:44
你阿姐其實係咪想踢走你就真,一個未做過mkt走去有本事踢走個阿head,.
...

我就知我無本事 但都唔係阿姐要求我過去 係老細安排

男爵府

珍珠包包 發表於 20-2-21 09:34
我就知我無本事 但都唔係阿姐要求我過去 係老細安排

你老細想你整走mkt阿姐嗎??

大宅

貓狗褓姆 熱血勳章

所以決定再搵工

大宅

貓狗褓姆 熱血勳章

CorrineNg 發表於 20-2-21 09:39
你老細想你整走mkt阿姐嗎??

我真係何德何能 我整唔走佢 反而可能想激走佢 搵過完全無經驗既人入去條team

男爵府

珍珠包包 發表於 20-2-21 09:49
我真係何德何能 我整唔走佢 反而可能想激走佢 搵過完全無經驗既人入去條team
...

你公司好古怪呀,搵下工都好。

首頁

尾頁

跳至