自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

無話可說 發表於 20-2-18 12:45
我唔係要買,不過奇怪而家市面只見維達,連tempo 都少見,我用開皇冠直頭未見過有貨,奇怪其他牌子廁紙去晒 ...

今朝家中男人買咗一條返嚟,柔達,聽都未聽過,我問家中男人,冇其他牌子賣咩,佢吋我係沙漠行梗快渴死,見到有枝水你仲問點解唔係Pierre,俾佢激死,問吓啫。

pistachio    發表於 20-2-18 14:30

男爵府

無話可說 發表於 20-2-18 13:41
下,平時唔多覺萬寧賣廁紙喎,盒裝同包裝紙巾就有

× 2 唔多覺有卷裝廁紙賣。

公爵府

無計架, 局住囤貨, 都唔知幾時先搶完
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

我都用開皇冠習慣開最後一卷先買
但原來好多買會買定多一條係屋企

象牙宮

littlecar 發表於 20-2-18 14:38
我都用開皇冠習慣開最後一卷先買
但原來好多買會買定多一條係屋企

我一時時,因為平時藥房都唔係成日有粉藍色,所以會去百佳買,多數2條買先平,所以一買就2條 我通常用剩半條就買

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

無話可說 發表於 20-2-18 14:41
我一時時,因為平時藥房都唔係成日有粉藍色,所以會去百佳買,多數2條買先平,所以一買就2條 我通 ...

成日覺得有香味買新鮮D好D
再加上我仍然將所有廁紙同M巾放廁所
專家講過受潮後會有細菌
所以我一定唔會買定好多係屋企

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

CS, 維達多呀...

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

皇冠,tempoo 、潔柔、維達都見過!

男爵府

今朝買到皇冠,多得同區群組報料

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我唔係要買,不過奇怪而家市面只見維達,連tempo 都少見,我用開皇冠直頭未見過有貨,奇怪其他牌子廁紙去晒 ...

今日經過雜貨店、藥房有好多唔同牌子
不要從別人的嘴裡去認識我

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

剛食lunch 時見萬寧有mannings牌厠所返貨,未用過唔會買。

複式洋房

應該咁講
其他牌子喺你見唔到嗰陣已經俾人搶哂
剩低嘅 你見到嗰啲 都係無人吼
有得揀點會揀中國brand,易爛又唔好用,平係平呀,但你用一次分分鐘用你十幾格,平時靚紙巾嗰啲三格乜都夠哂,圍返乜其實係貴

子爵府

我都係用皇冠,想等佢有番特價先買,$30一條唔知幾時先再出現

象牙宮

shaneshawn 發表於 20-2-18 15:03
應該咁講
其他牌子喺你見唔到嗰陣已經俾人搶哂
剩低嘅 你見到嗰啲 都係無人吼

廁紙都分邊度做?我用皇冠貪香味咋,之前用心相印,從來無留意產地喎

象牙宮

tiffpman 發表於 20-2-18 15:05
我都係用皇冠,想等佢有番特價先買,$30一條唔知幾時先再出現
...

咁平?我藥房買34有12卷,百佳要70兩條但得10卷1條

子爵府

無話可說 發表於 20-2-18 15:07
咁平?我藥房買34有12卷,百佳要70兩條但得10卷1條

係呀,我次次都係特價時買$30/10 卷,同你藥房$34/12 卷差不多啦

珍珠宮

我買到tempo

大宅

tiffpman 發表於 20-2-18 15:05
...

嚟緊3、4個月都唔會有囉
個個搶,乜都囤
乜都"正價"

複式洋房

無話可說 發表於 20-2-18 15:06
廁紙都分邊度做?我用皇冠貪香味咋,之前用心相印,從來無留意產地喎
...

傻豬嚟 梗係有分產地,當然品牌QC都好緊要
我用開日本造,好好用又唔傷皮膚

價錢同tempo差唔多,既然係咁,梗係揀日產
皇冠係唔係有隻狗嗰個?佢藍色爽身粉味都好正!

首頁

尾頁

跳至