自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

有無試過唔見左?
係咪打去寄個新嘅嚟就得?

水晶宮

畀面勳章

我試過壞咗,要落行搞
之後等寄嚟

唔知而家仲係咪

男爵府

要親身去分行搞

子爵府

lovelybaby2015 發表於 20-2-18 13:56
我試過壞咗,要落行搞
之後等寄嚟

我發覺而家好多野都要分行搞
有日搵唔到個security device入唔到去睇要交幾錢咭數,但我發現時巳經遲左,就拿拿臨打去hotline想問下要交幾多,我就即刻用pps交番先,個職員開頭話可以幫我check,不過要先對資料咁我話好啦,但隔左幾秒佢話要我親身落分行問
我話問爭幾錢都唔可以喺電話度講?佢話佢地系統做唔到,咁我再問係你地個系統暫時有問題做唔到定冇呢個服務?佢再講而家系統做唔到
咁我話你地個系統幾時可以做到?佢話佢地系統冇問題,係唔知乜乜問題所以要我落分行問
其實我最終都唔知佢講乜,但之前試過都會答的,係咪因為細戶廢事睬我呢

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

親身去分行搞, 再等佢寄嚟

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

我試過舊野無電, 開都開唔到
(其實一直有signal出不過我懶我查係乜, 點搞)
跟住果日仲好急要用, 打左上CS
佢即是幫我request 個新device, 但佢話要幾日
我問有無快D既方法, 佢就幫我deactivate 個device,
改用電話generate 個security code 出黎
而家login 望一望個電話 (用face ID)
個security code 就gen左出黎, 勁方便

但係最後, 果舊security device 都照寄黎
寄黎都無用仲寄... D行政真係好唔得
唔怪得業績一年差過一年

myfaye    發表於 20-2-29 14:11

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

打左上熱線,話等三日會寄嚟,再等郵差送信,我諗都要一星期

男爵府

cindy618 發表於 20-2-18 13:31
有無試過唔見左?
係咪打去寄個新嘅嚟就得?

已經無用實體好耐

瑪瑙宮

忌廉寶寶 發表於 20-2-18 14:35
我發覺而家好多野都要分行搞
有日搵唔到個security device入唔到去睇要交幾錢咭數,但我發現時巳經遲左, ...

唔係呱,幾耐之前嘅事?點會做唔到呀

瑪瑙宮

肥虎虎 發表於 20-2-18 15:04
已經無用實體好耐

唉,明明幾日前先用過,而家唔見左 ,又無帶出街

侯爵府

已經無用實體好耐

呢部機我都好耐無用

侯爵府

我用HSBC完全吾須要security device, 銀行亦無比過security device我,我記憶中只須綱上答問題,再打去客戶中心再口頭答幾條問題,就set 好。

你不如去銀行做一次security setup 更新,以後吾使再倚賴件device。

瑪瑙宮

Bbpig2014 發表於 20-2-18 15:23
我用HSBC完全吾須要security device, 銀行亦無比過security device我,我記憶中只須綱上答問題,再打去客戶 ...

係?佢迫我用嘅?

瑪瑙宮

已經無用實體好耐

咁係用咩?

子爵府

cindy618 發表於 20-2-18 15:05
唔係呱,幾耐之前嘅事?點會做唔到呀

二月頭既事咋,我都同你一樣諗法,系統問題冇得講,但佢話佢地系統冇問題,講一大輪意思就係要你落分行先問到,我唔知係人問題定點,但我又唔想打過,因為條hotline有時都唔易打,我求其用pps還左一萬,最多下個月多除小補,廢事比佢罰完late charge餘額又penalty
最搞笑係佢初頭話得,仲話同我對資料,但之後先話唔得

男爵府

cindy618 發表於 20-2-18 15:36
咁係用咩?

......

公爵府

上2星期試過舊的無電, 打左上熱線,正常等三日會寄嚟, 但等左5日先收到.
收到後ACTIVATE時要用個舊DEVICE的, 你唔見左舊的, 唔知點ACTIVATE了.
你打去HOTLINE問埋佢.

瑪瑙宮

Yeelim 發表於 20-2-18 16:26
上2星期試過舊的無電, 打左上熱線,正常等三日會寄嚟, 但等左5日先收到.
收到後ACTIVATE時要用個舊DEVICE的 ...

佢叫我到時要打上hotline

侯爵府

coolalalala 發表於 20-2-18 16:08
轉咗係HSBC APP入面好耐......
我都係用 APP, 完全無須要 device.

男爵府

cindy618 發表於 20-2-18 15:36
咁係用咩?

apps

首頁

尾頁

跳至