潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

公爵府

Update:終於放咗個羊,買返個牛了。

羊最後放了20000,其實個羊入咗幾年只用咗10次唔夠,外面好新,入面就有花。成日怕花,都唔敢粗用。而家換咗牛就唔怕花了。

……………………………………………………

有個Boy 25羊皮,買咗幾年。我發覺D凌格好似越來越扁咁,又有少少括痕,所以想襯佢仲尚算新淨賣咗佢,再入返個新牛皮。

我第一次想放袋,所以唔多識。有人報我價18000,我之前外國用28000入的。佢呢個報價合理嗎?

如果賣咗,買返個新牛皮都要補多18000蚊,又好似好on居咁…… 。如果係你,你會換嗎?

*相已删

男爵府

BGCOME08 發表於 20-2-18 14:09
有個Boy 25羊皮,買咗幾年。我發覺D凌格好似越來越扁咁,又有少少括痕,所以想襯佢仲尚算新淨賣咗佢,再入 ...

可以分享下你個羊皮boy嗎?
而家boy25賣緊$36500,個人覺得唔好賣會好D!
CC而家質素差左,跟住又要比多18500買番一樣款既袋(唔抵)!

男爵府

睇下你用左幾多次, 如果你成日用, 個袋都會有損耗咁我覺得ok . 如果你只係用左幾次, 咁梗係唔抵啦

wcpcelia    發表於 20-2-18 15:49

公爵府

onon0308 發表於 20-2-18 14:18
可以分享下你個羊皮boy嗎?
而家boy25賣緊$36500,個人覺得唔好賣會好D!
CC而家質素差左,跟住又要比多1850 ...

但原本個羊boy越來越舊,再舊又有括痕就會唔想再用……。但如果換個新牛,我估可以keep耐D。

冇相呀,係星期日執袋,拎出黎,覺得佢舊咗,所以想放咋。

伯爵府

2024勳章

回覆樓主:

唔再用,賣咗去換新嘅都好,換牛皮會襟d,如果尚算新又是黑色的話,我會覺得至少$25000合理d

公爵府

desmond100104 發表於 20-2-18 14:19
睇下你用左幾多次, 如果你成日用, 個袋都會有損耗咁我覺得ok . 如果你只係用左幾次, 咁梗係唔抵啦 ...

就係唔常用,個袋都可以有花痕,所以我先想將佢賣咗,再換返個牛。咁就可以用多D。

公爵府

baby_CH 發表於 20-2-18 14:26
唔再用,賣咗去換新嘅都好,換牛皮會襟d,如果尚算新又是黑色的話,我會覺得至少$25000合理d
...

25000?真係唔知得唔得……如果有呢個價,我就即放了。

伯爵府

2024勳章

BGCOME08 發表於 20-2-18 14:34
25000?真係唔知得唔得……如果有呢個價,我就即放了。

之前我個cf medium淺色羊皮,尚新但有污槽,都賣到有$18000,如果清下污槽先會有$2萬以上,黑色個價會高d

公爵府

baby_CH 發表於 20-2-18 14:43
之前我個cf medium淺色羊皮,尚新但有污槽,都賣到有$18000,如果清下污槽先會有$2萬以上,黑色個價會高d
...

我都係黑色呀,請問你响邊度賣?

男爵府

BGCOME08 發表於 20-2-18 14:22

但原本個羊boy越來越舊,再舊又有括痕就會唔想再用……。 ...

咁睇黎你偏向想賣左個舊既再買個新boy25牛!
與其你唔多用既話,就趁而家仲有價值既時候賣左去,再買個新既用!
我既係荔枝皮boy25,小用,但應該比羊皮易keep !

伯爵府

2024勳章

BGCOME08 發表於 20-2-18 14:48
我都係黑色呀,請問你响邊度賣?

我自己放上網賣咋

公爵府

onon0308 發表於 20-2-18 15:00
咁睇黎你偏向想賣左個舊既再買個新boy25牛!
與其你唔多用既話,就趁而家仲有價值既時候賣左去,再買個新 ...

想就係咁想,但同時覺得好on居。

其實一開始我就係想買牛,但幾年前缺貨得好緊要,所以羊都照殺咗先……

公爵府

baby_CH 發表於 20-2-18 15:05
我自己放上網賣咋

旋風?

男爵府

BGCOME08 發表於 20-2-18 15:09
想就係咁想,但同時覺得好on居。

其實一開始我就係想買牛,但幾年前缺貨得好緊要,所以羊都照殺咗先…… ...

而家Cc羊皮更加唔敢買
咁你賣左個羊,去買個牛啦!
唔好想喇,試下自己賣一排,set up時間,到自己賣唔出,就賣比二手店!

伯爵府

2024勳章

BGCOME08 發表於 20-2-18 15:09
旋風?

係,加埋fb谷

男爵府

回覆 BGCOME08 的帖子

如果你真係好唔想用, 就想辦法賣左佢, 越遲賣個價越差. 唔用的野放係度無左佢個價值. 同意樓上講, 試下自己賣一排 (幾個月至半年), 唔得再考慮賣俾二手店另外, 如果覺得蝕$10,000好唔抵, 咁我假設你用左 100次, 每次都係$100啫, 咁諗會唔會個心舒服啲

公爵府

desmond100104 發表於 20-2-18 15:44

如果你真係好唔想用, 就想辦法賣左佢, 越遲賣個價越差. 唔用的野放係度無左佢個價值 ...

如果有用到100次就好lu,買就買咗3年,用就用咗20次都冇。用親都會花一次,所以就越用越少……。

蝕就預咗蝕架嗱,不過我冇賣袋經驗,所以想知人哋開個18000算唔算合理?

男爵府

用左咁少次乍, 咁係心痛啲. 我睇carousell 啲人放Chanel boy 9成新 $25-27K, 不如你試下放睇下有無反應.如果自己放先得25-27K, 咁二手店我估最多只俾你20K , 唔係佢點賺錢.
或者你再問多幾間二手店, 再格下價

男爵府

BGCOME08 發表於 20-2-18 14:09
有個Boy 25羊皮,買咗幾年。我發覺D凌格好似越來越扁咁,又有少少括痕,所以想襯佢仲尚算新淨賣咗佢,再入 ...

可能好快有人PM你

伯爵府

2024勳章

tseleebb 發表於 20-2-18 17:37
可能好快有人PM你

都好丫~ 反正樓主都想賣

首頁

尾頁

跳至