自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

伯爵府

親子王國15週年勳章

會,如果疫情過去,明年二月應該會去,我有成萬蚊credit
不過一定要有露台
之前住過內房,好辛苦

公爵府

回覆樓主:

不嬲都唔鐘意坐,3日2夜已係我極限。

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

有機會坐遊輪真係唔好貪平呀,一定要住有露台果啲房,剩係坐係露台面對茫茫大海,一路飲住茶吹下海風,好舒服好正架,係一種享受來的!

水晶宮

回覆樓主:

會坐,公主号要去日本上船的
星夢遊輪一單都冇,可以考慮,哈哈。

水晶宮

ChingYee123 發表於 20-2-18 16:23
有機會坐遊輪真係唔好貪平呀,一定要住有露台果啲房,剩係坐係露台面對茫茫大海,一路飲住茶吹下海風,好舒 ...

係,我以前上過兩日一夜,住內倉好似坐監

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好多年前坐過雙魚星號, 覺得好悶, 食又一窩蜂咁, 無興趣上船旅行

男爵府

chanhayee 發表於 20-2-18 15:34
我聖誕坐過仲要去台灣
其實感覺良好,我住頭等房
真的有做了幾天上等人嘅感覺

我同意你講法, 去過幾次郵輪,每次好似做幾日左上等人。
坐郵輪,每晚去食fine dinning ,每晚去睇唔同嘅show, 再直落去聽live band 唱歌跳懷舊舞,喺香港唔會有呢啲享受(因為我俾唔起錢)。
Fine dinning, 喺香港食要幾錢一餐?船上只係美金30蚊 一個人,好抵食。
Live band ,唱足幾個鐘,又可以出去跳下舞,香港少呢啲場。
當然要揀,我會住露台房,空氣好好多。
內倉房,只識合3 日2 夜果啲團,玩幾日的trip, 最好住有窗或露台房。

大宅

cacandy 發表於 20-2-18 15:24
未坐過遊輪,今次公主號事件,已有心理陰影

以後有機會我都會坐

伯爵府

本來都吾鐘意坐郵輪,廿年前同屋企人坐過「海王星」,上船冇耐頭暈暈,又冇嘢啱玩。之後都冇坐過郵輪旅行了

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

暫時一定唔會

琥珀宮

畀面勳章

大將軍 發表於 20-2-18 16:22
會,如果疫情過去,明年二月應該會去,我有成萬蚊credit
不過一定要有露台
之前住過內房,好辛苦

成日想坐歐洲既遊輪,夜晚行駛,日間上岸

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

會, 但要有露台既房
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

伯爵府

幾年前係埃及坐船遊尼羅河幾日,算吾算遊輪遊行?

男爵府

回覆樓主:

從來冇打算玩依d ,諗都諗到悶到爆

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我會暈船架,但今次之後,應該有段日子會又平又抵去架,我都會試一次.
<br><br>

侯爵府

cacandy 發表於 20-2-18 15:24
未坐過遊輪,今次公主號事件,已有心理陰影

好彩我兩年前坐過去沖繩,有人覺得悶但我覺得好Enjoy,因為我鍾意坐船望海景,心境好舒服。

伯爵府

chinatea 發表於 20-2-18 16:56
我會暈船架,但今次之後,應該有段日子會又平又抵去架,我都會試一次.

食暈浪丸得嗎?

伯爵府

opl2 發表於 20-2-18 16:52
從來冇打算玩依d ,諗都諗到悶到爆

我都覺呀,如果享受郵輪設施嘅人會鍾意同覺得好玩。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

bechan168 發表於 20-2-18 16:20
有次去澳門, 座一個鐘食左暈浪丸都可以嘔幾次
同個的船完全兩回事,你唔好惊定先,真係打PATPAT同打邊爐分別

伯爵府

親子王國15週年勳章

littlesister 發表於 20-2-18 16:41
成日想坐歐洲既遊輪,夜晚行駛,日間上岸

我打算去Mexico 嗰邊
坐船去唔同地方,好過困死喺resort

首頁
23456...9

尾頁

跳至