自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cacandy 發表於 20-2-18 15:24
未坐過遊輪,今次公主號事件,已有心理陰影

未必,不過暫時興趣不大

珍珠宮

我愛Corina 發表於 20-2-18 15:32
唉,老爺奶奶book 左6 月,而家驚驚地。

明係個通風有問題, 日日多堆人確診

比我會凶佢, 病好辛苦架, 大左幾年恢復又慢

係咪去完要佢隔離,唔比佢地見仔, 隔接伏埋你喎

點都會凶佢

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

首先要有hea過每一刻嘅準備,坐過 Royal Caribbean, Cunard, Princess Cruises, Star Cruises, Costa Cruises, 行歐洲線代入感好D,咁當然要有露台房,每日瞓到自然醒,隨時有得食,每日跟 schedule 去睇 show, 乜都唔洗煩,唔錯吖~

珊瑚宮

2024年龍年勳章

Percy210 發表於 20-2-18 19:23
之前試過3日2晚,上岸後有耳鳴同耳暈,睇咗2次醫生,2個月後先好番,以後都唔洗去。
...

咁船上有冇覺得頭暈?

我都坐過過一晚定兩晚,淨係出公海嗰d,遇埋8號風球,冇事

侯爵府

李豆豆 發表於 20-2-18 20:07

咁船上有冇覺得頭暈?

就係從來都無耳鳴同耳暈,係隻船開始有,上咗岸都繼續有,之後慢慢好返。

珍珠宮

littlesister 發表於 20-2-18 15:30
暫時唔會,esp 亞洲

而且坐親唔好咁孤寒,要有窗有露台

yes,住內倉房寧願唔去

大宅

一定唔會

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

TingTing0001 發表於 20-2-18 18:52
我諗咁大隻船..... 應該都幾穩.... 唔會好大分別....

但行到太平洋/印度洋嗰啲個海更大喎

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Percy210 發表於 20-2-18 20:13
就係從來都無耳鳴同耳暈,係隻船開始有,上咗岸都繼續有,之後慢慢好返。
...

如果如西貢chok墨魚都會wing 兩日既話係咪唔適合坐郵輪呢?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

sjnl43 發表於 20-2-18 12:06
明係個通風有問題, 日日多堆人確診

比我會凶佢, 病好辛苦架, 大左幾年恢復又慢

我唔會兇佢地喎,佢地衛生意識好高,佢地去完旅行都自我隔離左兩星期。

侯爵府

pomanlife 發表於 20-2-18 20:18
如果如西貢chok墨魚都會wing 兩日既話係咪唔適合坐郵輪呢?

好係嗰D,去澳門去離島坐遊艇大風大浪都ok,仲唔嘔。但係3日係遊輪上面慢慢地搖來搖去,身體頂唔住地暈,上到岸身體都好似係船到一樣,感覺搖來搖去,繼續耳鳴和耳暈,所以先話遊輪唔岩我。

水晶宮

回覆樓主:

到老咗退休後先會郵輪hea下, 都會試下, 反正年紀大, 中咗byebye都唯有認命, 死唔去就隔離又唔趕返工

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

比較適合長者, 在船上玩一陣又可以返房休息, 唔需要行太多路, 可以上岸就參加半日/1日團

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

chinatea 發表於 20-2-18 16:56
我會暈船架,但今次之後,應該有段日子會又平又抵去架,我都會試一次.

唔驚架,一啲都唔覺得自己係海上面架
但我有次打風,係公海勁大浪,我就暈船
所以揀岩天氣會好啲

chinatea    發表於 20-2-19 19:01

珍珠宮

無話可說 發表於 20-2-18 15:35
從來唔考慮!以前坐過獅子星3日,悶到癲,大部份娛樂要另外比錢

same same

珊瑚宮

2024年龍年勳章

Percy210 發表於 20-2-18 20:13
...

咁奇怪,你搭邊隻呀? 一上船就有拿?

男爵府

回覆樓主:

好耐以前去過獅子星號,好悶,食完嘢已好想快啲上岸。郵輪唔啱我

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我會,老咗會

子爵府

未試過。可能老左先坐

已刪除用户

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至