自由講場

跳至

首頁
12345...18

尾頁

珍珠宮

我(舉手)

唔知係有咁啱得咁橋定好運,口罩、酒精紙巾、搓手液、漂白水、米、廁紙,我一樣都冇排隊或搶購,但我家樣樣齊備。

有啲喺過年前已儲備充足準備過年,有啲係朋友訂貨時自動預我一份搭埋單,有啲經過見到有就買,總之到時到候自然而然就會出現,樣樣不需勞神就有得用,超感恩!

男爵府

畀面勳章

我只排咗兩次買口罩,1次日本城,一次萬寧。

譚BB,預產期7月7

大宅

BK Milk勳章

redhot 發表於 20-2-18 17:38
我(舉手)

唔知係有咁啱得咁橋定好運,口罩、酒精紙巾、搓手液、漂白水、米、廁紙,我一樣都冇排隊或搶購 ...

我都無去排,順其自然。米得兩杯,無就諗住食麵。點知返屋企時見759剛有米返,就買咗1包。 廁紙費時煩,上淘寶訂。其他清毒用品都無去排。

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無排過!! 好多野都係過年前買左, 口罩好彩去日本旅行時買到.

水晶宮

回覆樓主:

口罩,泰國訂。
搓手液,都係泰國/美國訂。
漂白水,經過見到買。
厠紙/濕紙巾, 天貓超市買。
米,油站換。

公爵府

冇排過

口罩上網訂,其他野新年前買齊唔駛買,屋企人少消耗得唔多,唔會出去搶。

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

我完全冇排過!因為過年,米、油、廁紙都買定咗一啲存貨!唯一缺嘅係口罩!但過年期間我喺whatsapp度呻下冇口罩,之後就收到同事、屋企人同朋友送畀我嘅口罩,總共有二百幾個 多到可以同人分享!我覺得自己好幸福,周圍嘅人都好錫我

男爵府

day 1到而家冇搶過,差不多無先去買,貴少少無所謂

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

冇排隊搶貨
不過係超市買普通糧食排好長龍比錢

水晶宮

2024勳章

我,好多嘢係新年前已經備下
其他就淘寶

象牙宮

回覆樓主:

我,因為過年前已經飛左,屋企日用品飛前已經買!係口罩會唔夠,轉布口罩了

伯爵府

虎到金來勳章

除了一次白排口罩, 其他冇排過,用完才買

珍珠宮

hiuk 發表於 20-2-18 17:40
我只排咗兩次買口罩,1次日本城,一次萬寧。

你都叫做排過隊買口罩,我真係一次隊都冇排,所以諗落好神奇

子爵府

我(舉手)

唔知係有咁啱得咁橋定好運,口罩、酒精紙巾、搓手液、漂白水、米、廁紙,我一樣都冇排隊或搶購 ...

我冇排隊,亦冇上網買,住得稍遠,長期有存貨包括米、消毒液、漂白水、廁紙…………。加上人少,用量更少。過年外遊幸運地買到口罩及搓手液

大宅

我(舉手)

我都係

子爵府

回覆樓主:

無排過
一向都唔太重視清潔
家裏只有漂白水和少量滴露

口罩搓手清潔劑滴露廁紙消毒洗衣劑
全部也是在網上買
有啲在fb 買,有啲喺日本美國中國買

靠香港政府
我唔知點買囉
佢唔好"段“我運輸條路就算了

珍珠宮

我乜都無去搶過,本身有小朋友,平時唔舒服都會帶口罩,所以屋企有少少口罩存貨。日用品都係用到差唔多先補給。

男爵府

完全無排過,廁紙屋企一向有兩條做後備,米過年前買左8kg,口罩就本身屋企有4盒,舊年去日本旅行順便買既,當時貪佢白色靚d。

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

過年前好好彩買到口罩, 初一無端端去咗買漂白水, 酒精搓手亦真係買唔到, 畀炒價算 厠紙係天貓買, 唔想日日出去 hou住
總有離別的時候

大宅

回覆 hiuk 的帖子

無排過,米、厠紙、滴露、漂白水都係過年前已買左, 存貨不多,一家夠用3個多月。口罩1月頭買幾盒,那時好易買到。2月初還分享給親人用,他們買不到。

wcpcelia    發表於 20-2-19 18:01

首頁
12345...18

尾頁

跳至