自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

呢款印尼口罩合格嗎?

男爵府

回覆 CYT1207 的帖子

印尼口罩黎講, e 隻應該排第一。好多醫院都用佢。

象牙宮

只得Bfe95%

珍珠宮

回覆樓主:

樓主,唔好意思借你個舖問下,有冇JM知呢款印尼口罩有冇BFE, PFE 或者 VFE, 因為買比家中長老用,想知清楚d,謝謝!

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

CYT1207 發表於 20-2-18 20:16
呢款印尼口罩合格嗎?

呢隻叫最出名

男爵府

好媽媽勳章

vivibabyvivi 發表於 20-2-18 21:30
呢隻叫最出名

咁都好d,如果佢只有BFE,我就用左佢先,趁宜家仲未算疫情嚴重

侯爵府

醒目開學勳章

Snoopy211 發表於 20-2-18 21:30
樓主,唔好意思借你個舖問下,有冇JM知呢款印尼口罩有冇BFE, PFE 或者 VFE, 因為買比家中長老用,想知清楚d ...

依隻都好似係得 BFE

水晶宮

mercurycc 發表於 20-2-18 20:21
只得Bfe95%

唔止BFE 95%,BFE係計過濾1-5 μm (or 3 μm), 佢個盒寫住filter到95% 0.3μm, 個EF仲高過KF94 (kf94係filter到94% 0.4 μm)

珍珠宮

佢寫住 0.3 particles filtration,係PFE95%喎,點解你哋會覺得係BFE
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

珍珠宮

Elenalan 發表於 20-2-18 22:22
唔止BFE 95%,BFE係計過濾1-5 μm (or 3 μm), 佢個盒寫住filter到95% 0.3μm, 個EF仲高過KF94 (kf94係fil ...

無錯!明顯係寫住particles
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

珍珠宮

樓主,唔好意思借你個舖問下,有冇JM知呢款印尼口罩有冇BFE, PFE 或者 VFE, 因為買比家中長老用,想知清楚d ...

可唔可以影到其他面嘅文字睇睇?就咁睇正面睇唔出

男爵府

好媽媽勳章

唔該曬咁多位

wcpcelia    發表於 20-2-19 10:38

子爵府

網上話呢隻BFE 99%

大宅

PFE 係filter 0.1 um particles, 病毒可以係咁細。呢隻嘅standard 同美國日本寫哂BFE PFE 有啲唔同。官網寫BFE > 95% ( 一般指3um particles )同 95% filtration of 0.3 um particles ,一般飛沫唔會細過0.3um,因為病毒痴喺飛沫,所以呢隻應該ok. 我自己都買咗來用,不過高危地方會用返protection 更好嘅mask

大宅

回覆 egg-mama 的帖子

網上亂講,應該只有95%, 官網有資料

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆 CYT1207 的帖子

請問有冇人知依隻 BestMed ok 嗎?

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

ferrari2007 發表於 20-2-18 22:31
可唔可以影到其他面嘅文字睇睇?就咁睇正面睇唔出

側面,各位JM可以幫我睇下。

珍珠宮

Snoopy211 發表於 20-2-22 00:41
側面,各位JM可以幫我睇下。

呢邊完全冇提到啲乜嘢喎,只係知係三層口罩

首頁

尾頁

跳至